AGROKOROVI DOBAVLJAČI U BiH NERVOZNI: / 'Ništa ne ukazuje na to da će biti oštećeni ili da će njihova potraživanja ostati nenaplaćena'

Image
12.4.2017.
15:33
VOYO logo

"Prostor Bosne i Hercegovine posluje pozitivno. Izmiruju se sve obaveze i prema dobavljačima i prema radnicima i prema državi", kazao je Bojić u intervjuu za portal Klix.

'Nervozu su prouzročile nepromišljene izjave'

Bojićevo je stajalište kako su nervozu prouzročile "nepromišljene izjave" i nagađanja u medijima, no nitko od dobavljača "Agrokorovih" tvrtki koje posluju u BiH do sada se nije požalio Vanjskotrgovinskoj komori na probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik komore kazao je kako su neopravdana strahovanja da će se iz sredstava u BiH sada izmirivati dugovi nastali u Hrvatskoj. Kazao je kako "Agrokor", odnosno vladin povjerenik Ante Ramljak, može posegnuti za dividendom od tvrtki koje posluju u BiH, no to ne može ugroziti izvršavanje financijskih obveza prema dobavljačima iz BiH.

"Oni se ne mogu petljati u to hoće li se nekome plaćate obaveze ili ne, niti mogu davati prioritete glede izvršavanja obaveze u Bosni i Hercegovini, odnosno ne mogu utjecati na ugovorene rokove i izmirivanje obaveza prema radnicima i prema državi, tj. poreznim upravama", kazao je Bojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugovi dobavljačima u BiH iznose oko 87 milijuna eura?

U Vanjskotrgovinskoj komori BiH raspolažu s podacima kako su dugovi "Agrokorovih" tvrtki u BiH dobavljačima iz te zemlje oko 170 milijuna konvertibilnih maraka (oko 87 milijuna eura), čemu treba dodati još 125 milijuna KM (64 milijuna eura) dugova povezanih pravnih osoba poput Leda i Konzuma.

Taj iznos dugovanja, ocjenjuje Bojić, ne može ugroziti poslovanje i likvidnost "Agrokorovih" tvrtki u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo