Agrokor nije mislio na interes kada se uključio

14.3.2011.
14:44
VOYO logo

"Ideja je bila da dobiju ugovor o radu. Naša namjera je bila nastavna na mjere Hrvatske narodne banke i Agrokor će na ovaj način dati svoj doprinos tržištu rada", kazao je Gordan Radin iz Agrokora, dodajući: "Interes nam nije bio u prvom planu".

Iako su potaknuti mjerom HNB-a, Radin tvrdi da Agrokor ne na planira ništa od navedenog financirati iz mase koju je HNB otpustio početkom mjeseca, jer se ta tvrtka financira putem međunarodnih financijskih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad je poznato da žele mlađe ljude bez posla i iskustva ili s vrlo malo radnog iskustva, iz različitih grana gospodarstva - od trgovine do poljoprivrede, a koji će raditi do turističke sezone za Agrokor, nakon čega će možda neki nastaviti svoju karijeru ondje. Najavljuju da će se uskoro u tiskanim medijima početi pojavljivati oglasi za posao.

Agrokor je, naime, prezentirao danas u Ministarstvu gospodarstva 3,2 milijarde kuna vrijedne strateške investicije, 780 milijuna kuna tekućih investicija te 1,3 milijarde teške investicije koje su u planu za neka buduća razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije poznato koliko ostale tvrtke planiraju zapošljavati. Potpredsjednik Vlade za investicije Ivan Domagoj Milošević izjavio je kako zapošljavanjem "pojačava kupovna moć i kotač se pokreće u pozitivnom smjeru", te da je Vlada tu uz gospodarstvo kako bi podržala i društvo u cjelini.

Na pitanje zašto predsjednik HUP-a Ivan Ergović nije prisustvovao sastanku, odgovorio je ministar gospodarstva Đuro Popijač:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi drugi nisu bili prisutni koji su iz drugih kriterija trebali biti tu. Nisu bili ni predstavnici Hrvatske gospodarske komore, niti Hrvatske obrtničke komore", kazao je Popijač dodajući kako će biti "mnogo sljedećih puta".

Jadranka Kosor najavila je, pak, sastanak s šefovima javnih poduzeća na kojem će biti i predstavnik Državnog odvjetništva kako bi se riješili straha koji ih koči pri donošenju poslovnih odluka, a sve zbog "problema iz prošlosti", što je eufemizam za kriminal i korupciju u javnom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkazali konferenciju prošloga tjedna

Podsjetimo, predstavnici tvrtki koje su prošloga četvrtka umalo održale konferenciju za medije vezano za puštanje 6,3 milijardi kuna u optjecaj bankama, okupili su se u Ministarstvu gospodarstva na sastanku zatvorenom za medije s premijerkom Jadrankom Kosor, Domagojem Ivanom Miloševićem, Popijačem, Petrom Čobankovićem i Brankom Bačićem iz Vlade.

Agrokor, Alca, Atlantic Grupa, AWT International, Badel 1862, Bavaria pivo, Dukat, Franck, IGH, Karlovačka pivovara, KTC, Kutjevo, Mlinar, Pet- Prom, Roto Dinamic, Saponia, Tehnika, Vindija, Viro, Zagrebačka pivovara, Zdenka, Zagrebačke pekarne Klara, Zvečevo, Žito tvore inicijativu koja se zove Radom iz krize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku se pojavio i Ivica Mudrinić iz T-coma, Dragutin Drk iz Vindije, Matko Bolanča iz Plive, Jako Andabak, Željko Zadro iz Vira, Gordan Radin iz Agrokora, Neven Branković iz Atlantica, Darinko Bago iz Končara te Luka Miličić iz Dalekovoda.

Vezani članci:

arti-201103140179006 arti-201103140106006 arti-201103100159006 arti-201103100476006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo