najviše izgubio u agrolaguni /

Udjeli Agrokora pali za dvocifrene iznose: što to znači za budućnost kompanije?

Agrokor je najviše izgubio u Agrolaguni gdje je sa 85 posto vlasništva pao na samo 34 posto

20.4.2017.
22:19
VOYO logo

Istodobno traje i problem s daljnjim financiranjem Agrokora, ruske banke postavljaju sve više uvjeta.

Naime, osobno se oglasio Herman Greff direktor najveće ruske banke, Sberbanke, koja je ujedno i najveći vjerovnik Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovoj temi pročitajte ovdje:

Greff je u Moskvi novinarima izjavio kako traži  transparentnost u trošenju svih potencijalnih novih kredita koje bi u budućnosti Sberbanka mogla plasirati u Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako je Sberbanka spremna napraviti rezervacije za 50 posto svojih potraživanja koja iznose više od milijardu eura, drugim riječima ne računa da će ih Agrokor ikad vratiti.  

Udjeli Agrokora u pojedinim tvrtkama pali za dvocifrene iznose

U međuvremnu unutar Agrokorovih kompanija došlo je do zanimljivih vlasničkih promjena. U odnosu na početak godine, udjeli Agrokora u pojedinim tvrtkama pali su za dvocifrene iznose.

Agrokor je najviše izgubio u Agrolaguni gdje je sa 85 posto vlasništva pao na samo 34 posto. 

Velik pad udjela Agrokor bilježi i u Konzumu gdje je sa 75 posto pao na malo više od 60 posto vlasništva. U PIK-u Vrbovec donedavno je bio 100 postotni vlasnik a sada ima oko 87 posto, a u Vupiku je sa 77 posto pao na 65 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je do toga došlo i što bi moglo značiti za budućnost kompanije pitali smo našeg financijskog stručnjaka Hrvoja Japunčića.        

"Smanjenje vrijednosti vlasničkih pozicija Agrokora ima za posljedicu dvije stvari: u jednom slučaju to je ukupno smanjenje vrijednosti same cijele grupacije, odnosno u drugom slučaju ako će se u procesu restrukturiranja ići na prodaju određenih kompanija, smanjeni vlasnički udio donosi i manje, no manje sredstava", izjavio je Hrvoje Japunčić, financijski analitičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo