veliki odaziv / RTL doznaje: Drugi krug potpisivanja 'standstill' ugovora uključit će i manje banke s potraživanjima

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Sutra se u Agrokoru ne očekuju novi sastanci, ali pomno ce se pratiti pregovori u Vladi s dobavljačima

2.4.2017.
22:55
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Neslužbeno doznajemo da su se čelnici 6 banaka iz 'standstill' sporazuma sastali i s čelnicima drugih, manjih banaka koje imaju potraživanja prema Agrokoru.

Pozvalo ih se da se u drugom krugu pridruže i potpišu sporazum s njima. Prve reakcije su pozitivne te se očekuje veliki odaziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon drugog kruga potpisivanja 'standstill' sporazuma, u kojem bi trebale sudjelovati i financijske institucije, očekuje se potpisivanje s dobavljačima i predstavnicima države. 

Sutra se u Agrokoru ne očekuju novi sastanci, ali pomno ce se pratiti pregovori u Vladi s dobavljačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

---

Prenosimo priopćenje poslano u ime banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG i Zagrebačka banka d.d.):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika i tvrtke Agrokor, službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana. Banke članice odbora još su u petak, 31. ožujka 2017. objavile da su načelno usuglasile ključne elemente ugovora s predstavnicima Agrokora, a ispunjenjem potrebnih tehničkih uvjeta ugovor su tijekom vikenda i formalno potpisale sve uključene strane. Također, ostali financijski vjerovnici Agrokora pozvani su pridružiti se sporazumu.

Podsjetimo, cilj standstill ugovora je olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospjelih obveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje. Shodno tome, usuglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije Chief Restructuring Officera, ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tijekom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim stručnjacima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo