'AGENT' KARAMARKO: 'Umjesto banaka, sedam milijardi kuna platit će porezni obveznici'

Image
Foto: Pixsell, Željko Lukunić
11.9.2015.
22:58
Pixsell, Željko Lukunić
VOYO logo

"Žao mi je i u svakom slučaju moramo riješiti problem dužnika u francima, ali moramo naći realno rješenje koje nije u službi predizborne kampanje i koje nije, rekao bih, mjehurić od sapunice. A to je upravo što sad Milanović i njegovi kompanjoni nude", ocijenio je Karamarko na 23. državnoj stočnoj izložbi u Gudovcu odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentira to što su u vezi s predloženim zakonom o konverziji Europskoj komisiji pisale neke banke iz Hrvatske te pismo ministru financija Lalovcu austrijskog kolege Hansa Joerga Schellinga u kojemu problematičnim smatra to što se cijeli trošak konverzije prebacuje na banke.

Karamarko je rekao i da taj zakon nije dobar onako kako ga predlaže Vlada, kako ga želi koncipirati i formulirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjući kako zakon u prvi mah djeluje kao dobar, upitao se zar Milanović zaista misli da će mu banke darovati sedam milijarda kuna za njegovu kampanju. Drži da će tih sedam milijarda pasti na leđa hrvatskim poreznim obveznicima.

S druge strane, Milanović je za Karamarka (koji i je bio agent tajne službe) proglasio kako je očito da će on biti agent stranih banaka, ako dođe na vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ KARAMARKU: /

Vidjet će se tko je Djed Mraz, a tko agent banaka

Image
MILANOVIĆ KARAMARKU: /

Vidjet će se tko je Djed Mraz, a tko agent banaka

Na neki način će sigurno biti oštećeni svi građani

U vezi s Milanovićevom najavom da će u drugom koraku bankama davati nekakve bonuse s obzirom na poreze, Karamarko je rekao kako smatra da će opet svi građani – i oni koji nisu dizali te kredite, biti suodgovorni i na neki načini oštećeni u plaći.

Znao je da banke neće mirovati pa ga nije iznenadilo pisanje nekih banaka Europskoj komisiji te je zato, kako je rekao, kao primjer naveo ono što je u Crnoj Gori napravljeno, da se opterete banke, ali realno, "ne na način da se to prebaci na državni proračun".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo