Povezuju je sa Škorom /

Agencija koju povezuju s brojem s kojeg se šire laži o kandidatima: 'Taj broj nema veze s nama'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Inspekcija je utvrdila da se brojem služi tvrtka Akter Public, koja obavlja usluge oglašavanja za Domovinski pokret. Oni su ranije negirali da koriste taj broj

14.5.2021.
17:24
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su se Vesna Škare Ožbolt, Možemo!, BM365 i Most požalili da netko s telefonskog broja 01 314 1505 zove birače i govori neistine o njima, te nakon što je cijeli taj slučaj Škare Ožbolt prijavila DORH-u, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) je provela inspekcijski nadzor nad operaterom 4Tel Telekomunikacije, tvrtkom koja je odmah rekla kako je taj broj dala u zakup jednom svom klijentu.

"Utvrđuje se da operator javnih komunikacijskih usluga 4Tel Telekomunikacije d.o.o. iz Samobora, Mirka Kleščića 1/1, prilikom vođenja popisa adresa i brojeva, koje je dodijelio na uporabu sekundarnom dodjelom ne vodi popis adresa i brojeva na ispravan način. Nalaže se operatoru javnih komunikacijskih usluga 4Tel Telekomunikacije d.o.o. iz Samobora, Mirka Kleščića 1/1, da po primitku rješenja odmah započne voditi popis sekundarno dodijeljenih adresa i brojeva na način da uz popis za svaki dodijeljenu adresu ili broj ima ugovor, dodatak ugovoru s krajnjim korisnikom, zahtjev krajnjeg korisnika ili drugi pravni temelj za dodjelu", stoji u rješenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju neispunjavanja obveza iz ovog rješenja, inspektor elektroničkih komunikacija izreći će odgovornoj osobi operatora iz točke I. upravnu mjeru u iznosu od 15.000,00 kuna. U slučaju daljnjeg neispunjavanja obveza, izreći će se druga, veća novčana kazna unutar utvrđenog raspona", nastavlja se dalje u priopćenju HAKOM-a. 

Akter Publicom služi se Domovinski pokret

Inspekcija je utvrdila da se brojem služi tvrtka Akter Public, koja obavlja usluge oglašavanja za Domovinski pokret. Oni su ranije negirali da koriste taj broj, a sada su te tvrdnje povukli, tvrdi HAKOM. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Lažne ankete /

HAKOM utvrdio tko stoji iza broja s kojeg se pozivalo građane da ne glasuju za Tomaševića, Škare Ožbolt i Pavičić Vukičević

Image
Lažne ankete /

HAKOM utvrdio tko stoji iza broja s kojeg se pozivalo građane da ne glasuju za Tomaševića, Škare Ožbolt i Pavičić Vukičević

Javili su se iz tvrtke Akter Public te opet tvrde da nemaju veze s tim brojem. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Oglasili se iz Akter Publica

"Shodno rješenju koju je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (u nastavku: HAKOM) objavila dana 14.05.2021. vezano uz utvrđivanje korisnika broja 38513141505, dužni smo reagirati na neistinitost činjenica koje HAKOM navodi u obrazloženju rješenja.

Agencija Akterpublic ima potpisan jedan jedini ugovor s tvrtkom 4Tel Telekomunikacije d.o.o. po kojem nam je za potrebe provođenja ankete dodijeljena numeracija u nizu od sljedećih 50 brojeva: 38514242900-38514242949. To su jedini brojevi s kojih smo proveli ankete za naručitelja Z1 Televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne postoji nikakav dodatak navedenom ugovoru, niti smo ikada od 4Tel Telekomunikacija tražili izuzeće ili izmjene brojeva iz dodijeljene numeracije. Također, niti u jednom trenutku nismo ovlastili niti jednu drugu stranu da učini bilo kakve izmjene i izuzeća u telefonskom broju umjesto nas, stoga odbacujemo svaki navod koji nas dovodi u vezu sa spornim brojem 38513141505.

"Taj broj nema veze s nama"

Dana 13.05.2021. poslali smo dopis u HAKOM u kojem smo tražili da se povuče naša prijava prema 4Tel Telekomunikacije zbog nesporazuma do kojeg je došlo u toj istoj tvrtki, od koje se očekivalo da riješi pitanje vlasništva nad spornim brojem i da nakon toga komunicira javnosti pravog vlasnika broja. Jasno je da tvrtka 4Tel Telekomunikacije to do sada nije riješila jer ne vodi evidenciju sekundarno dodijeljenih adresa i brojeva, što je vidljivo i iz HAKOM-ovog rješenja (točka II.). Ne vođenjem evidencije od strane 4Tel Telekomunikacije d.o.o. očito je da se sporni broj pripisao našoj numeraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, HAKOM u svom obrazloženju pogrešno izjavljuje da ne negiramo da smo korisnik broja, jer to također niti u jednom trenutku nismo izjavili u našem povlačenju prijave koja je HAKOM-u poslana 13.05.2021. 

Tvrdimo i dalje da se nikada nismo koristili brojem 38513141505, već isključivo gore spomenutim brojevima koji su nam dodijeljeni numeracijom po ugovornom odnosu s tvrtkom 4Tel Telekomunikacije d.o.o. i taj broj nema nikakve veze s nama", napisali su. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo