strava i užas / Afganistanski migrant progovorio o nehumanim uvjetima u kombiju: 'Bili smo nagurani, nije bilo vode, nismo mogli disati'

Image

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje slučaja i obradu emigranata koji su, nakon kraćeg zadržavanja u Sisku, smješteni u prihvatnim centrima

19.12.2016.
15:10
VOYO logo
Image

Kombi u kojem su sinoć zatečeni migranti još uvijek stoji ispred naplatnih kućica kod Novske

Image

Kombi u kojem su sinoć zatečeni migranti još uvijek stoji ispred naplatnih kućica kod Novske

Jedan od afganistanskim migranata čiji su krijumčari uhićeni u subotu zbog prevoženja 67 Afganistanaca posvjedočio je pred sutkinjom istrage sisačkog Županijskog suda o nehumanim uvjetima prijevoza, doznaje se na sudu.

Glasnogovornik sisačkog suda Željko Mlinarić izjavio je da je iskaz, kao svjedok, kod sutkinje istrage koja je trebala odlučiti o istražnom zatvoru za dvojicu bugarskih krijumčara, dao jedan afganistanski državljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o nehumanim uvjetima prijevoza, gladi te nedostatnu vode i zraka tijekom vožnje. On je svjedočio kako su u kombi, prema ranijem dogoovru, ušli na jednom odmorištu autoceste negdje u Slavoniji, a uz novčanu naknadu su trebali biti prevezeni do zapadne Europe. Kao što je poznato, u teretnom kombiju, na desetak četvornih metara nelegalno je prevoženo 67 iscrpljenih i izglednjelih emigranata, čiji su životi time bili ugroženi.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje slučaja i obradu emigranata koji su, nakon kraćeg zadržavanja u Sisku, smješteni u prihvatnim centrima u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog sumnje da su švercali ljude i prevozili ih u nehumanim uvjetima, dvojici bugarskih vozača kombija, u dobi od 49 i 42 godine, koji su saslušani kod istražne sutkinje Županijskog suda u Sisku, Ljubice Renduluić Holcer, određen je jednomjesečni istražni zatvor. Vozačima za to kazneno djelo prijeti do osam godina zatvora. Dvojici Bugara određen je odvjetnik, smješteni su u sisački zatvor, a o njihovu uhićenju i pokrenutom kaznenom postupku obaviješteno je i bugarsko veleposlanstvo u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo