REAKCIJE MINISTARA /

Afera stigla do Pantovčaka: 'Tko god je radio nezakonite radnje, treba biti sankcioniran'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Većina ministara nije željela komentirati aferu jer, kako kažu, nisu upućeni

23.10.2018.
16:00
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović komentirala je u utorak upletenost svojeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Vlade Galića u aferu SMS, kazavši kako joj je poznato da je Galić u više navrata kontaktirao Franju Vargu, glavnog aktera afere, ali nije htjela davati izjave u njegovo ime. Pitali smo ministre, uoči užeg kabineta Vlade, što misle o tome, no većina nije bila voljna komentirati. Najčešći odgovor je bio da nisu upućeni u događanja, ali da ako postoji kazneno djelo, da ga treba sankcionirati.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je toga u medijskom prostoru, trebao bih imati više saznanja za suvisli komentar, ne komentiram te objave, kratko je kazao ministar branitelja Tomo Medved.

Nije vam zabrinjavajuće da je netko htio srušiti premijera Plenkovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam povjerenja u sustav i institucije koje se trebaju time baviti", dodao je.

Gabrijela Žalac, Nada Murganić, Goran Marić, Oleg Butković i Dražen Bošnjaković kažu kako nisu upućeni u zbivanja. 

Tomislav Tolušić  bio je nešto rječitiji. 

"Kad govorim o bilo kojoj aferi, a  posebno ovoj, nadam se da će svi biti otkriveni i kažnjeni za potencijalna kaznena djela, kazao je i ušao u Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Milan Kujundžić ne zna ništa o sastancima predsjedničinog savjetnika i Varge, kaže da je upravo dolazi s posla, ali da će pokušati saznati što se dogodilo.

"Zakon je jednak za sve, tko god je radio nezakonite radnje treba biti sankcioniran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je ovaj navod točan, to je onda nešto za osudu. Nisam rekao da savjetnik treba otići s Pantovčaka, to treba istražiti i ovisno o tome kolika je težina corpusa delicti treba primijeniti sankcije", zaključio je.

"Ne znam tko se s kime viđa, kada, po kojoj temi. HDZ-u, Vladi i vjerujem svakom građaninu je stalo da se ova, kao i sve potencijalne afere, razrješe do u detalje. Čim se to razriješi, onda možemo razgovarati ima li osnova za politička ili kazneno-pravna postupanja. Čekao bih da se istraga završi", rekao je Lovro Kuščević.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo