Blagdanska čarolija /

Advent pun neizvjesnosti: U Rijeci će se održati samo na otvorenome, a evo što spremaju uoči najljepšeg doba u godini

Ove godine otkazani su brojne radionice, dječje predstave i koncerti

21.11.2020.
10:30
VOYO logo

Tisuće lampica isprepletene su u svjetlosnu mrežu nad gradom. Rijeka se posljednjih godina oko adventa posebno trudi.

"Primjećujem definitivno i svake godine sam inače i tu isto na adventu, kao i u Zagrebu, predivan je", smatra Kristina Šubat iz Rijeke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ove godine otkazani su brojne radionice, dječje predstave i koncerti. Broj blagdanskih kućica gotovo je prepolovljen.

"Otkazano je i adventiranje pored kazališta koje se trebalo održati ove godine u suradnji s riječkim ugostiteljima. Nažalost, otkazan je također za djecu vlakić Djeda Mraza i na kraju otkazao se nažalost i doček Nove godine", pojasnio je Dominik Damiš, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Prazni smještaji /

Pandemija koronavirusa promijenila navike turista: Hoće li Advent spasiti privatne iznajmljivače?

Image
Prazni smještaji /

Pandemija koronavirusa promijenila navike turista: Hoće li Advent spasiti privatne iznajmljivače?

Tako da ništa od kolektivnog odbrojavanja posljednjih sekundi stare godine i ponoćnog čestitanja na Korzu. Ali Rijeka će zato tjednima ranije blistati. Postavljeno je 500.000 lampica. Radit će i klizalište na rivi.

"Pozivamo sve goste i sugrađane da poštuju mjere", poručio je Damiš. 

Četvrtu godinu zaredom blistat će i kaštel iznad grada.

"Božićna dekoracija na Trsatskoj gradini postavlja se već dva tjedna i u ovom trenutku na kaštelu imamo nešto više od 12 kilometara lampica", kazala je Sabina Frlan Vujović, koordinatorica Adventa na Gradini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz unikatne dekoracije i ručno rađene jaslice. Lani je za advent gradinu posjetilo 65.000 ljudi, samo na paljenju lampica bilo ih je pet tisuća.

"Klizališta i onog kompletnog dijela u parku neće biti. Kućice smo u odnosu na proteklu godinu prepolovili, što se tiče samog paljenja lampica sigurno da neće biti u onom obliku koji je bio protekle godine", kazao je Vedran Babić, organizator Adventa na Gradini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj posjetitelja strogo će se kontrolirati, ali unatoč mjerama, blagdanske čarolije neće nedostajati. Ove godine ona je potrebnija no ikada.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo