ŽALI SE NA TRETMAN U BOLNICI / Sin ogorčen: 'Oca ni Srbi u logoru nisu tako ponizili! Tko veže za krevet bolesnika s dva infarkta i stentom?'

Image
Foto: Screenshot

'Nitko nije fiksiran za krevet zato što to netko želi ili je to nečija volja. To je jednostavno postupak kako bi se pacijentu onemogućilo da sa sebe trga infuzije, katetere i sve druge stvari na koje su prikopčani. Treba znati i kako se u pravilu radi o teškim bolesnicima i da bi svako njihovo trganje bolničke opreme sa sebe dodatno im otežalo zdravstveno stanje', rekao je ravnatelj bolnice

24.8.2023.
10:21
Screenshot
VOYO logo

Nezadovoljavajući tretman je dobio 80-godišnji I.M. (80) na internom odjelu Nacionalne memorijalne bolnice 'Dr. Juraj Njavro' u Vukovaru, rekao je za Večernji list njegov sin.

"Otac i ja imali smo prvih dva-tri dana  boravka na internoj redovan kontakt putem njegova osobnog mobilnog telefona. Zvučao je uobičajeno pribran i stabilan za svoje godine te zdravstveno stanje da bi dan kasnije bio odjednom na mobilnom nedostupan", rekao je te dodao da je razlog nedostupnosti bio jer mu je otac - zavezan za krevet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavezan za krevet

Osoblje internog odjela vukovarske bolnice sinu je reklo da mu je otac 'fiksiran', odnosno zavezan za krevet. Razlog je sina iznenadio.

"Da je agresivan, da psuje i prijeti… Iz čista mira podivljao! Da dobiva posebne mjere? Starac od 80 godina koji je klimavo bio na nogama, sa štapom i sa srčanim tegobama (dva infarkta i jedan ugrađen stent) odjednom se tretira kao ozbiljna opasnost za sigurnost bolničkih djelatnika pa ga se protiv svojih prava i volje, ali i protiv zdravstvene slike, veže za krevet", rekao je sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinuti sin živi izvan Hrvatske, ocu su mu mobitel oduzeli i odbili mogućnost telefoniranje preko bolničkog telefona. Govori kako je sestre upozorio i na činjenicu da je vezanje štetno zbog bolesti srca, no ni to nije promijenilo njihovu odluku.

Image
RIJEČ JE O NESRETNOM SLUČAJU /

Tragedija u Trilju: U Cetini se utopila 13-godišnja djevojčica

Image
RIJEČ JE O NESRETNOM SLUČAJU /

Tragedija u Trilju: U Cetini se utopila 13-godišnja djevojčica

"Mene najviše interesira u kojem smislu je takav grub i nepromišljen tretman s prisilnim vezanjem za krevet jednog težeg srčanog bolesnika s dva infarkta i jednim ugrađenim stentom za pacijenta koristan? Deset minuta vezivanja protiv njegove volje može već uzrokovati trajne komplikacije kod ljudi bolesna srca, a ovdje se radi o skoro tjedan dana neprestanog vezanja koje još uvijek nije prekinuto iako je njegovo stanje vidljivo pogoršano u tih tjedan dana", istaknuo je sin oštećenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo ponižavanje ni u logoru

"Ono što nitko ne zna da je pacijent I. M., što ga već tjedan dana mrcvare, aktivno djelovao više od 50 godina na gradnji Vukovara kao i vukovarske bolnice u kojoj ta gospoda radi da bi na kraju pod svoje stare dane bio maltretiran na takav ponizan način. Bratovoj kćeri, koja mu je bila u posjetu, jedva je rekao da ga ni Srbi 90-ih u logoru nisu tako vezali i ponizili kao ovi liječnici", napisao je ogorčeni sin te dodao da mu se ocu stanje nakon boravka u bolnici značajno pogoršalo.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi porazni podaci: Zašto mladi u Hrvatskoj vjeruju da se bez stranačke iskaznice ne može uspjeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor ravnatelja bolnice

Komentirajući ove optužbe ravnatelj vukovarske bolnice Anto Blažanović kaže kako će svakako sve ove optužbe biti istražene u bolnici, ali i da će sve biti prijavljeno i povjerenstvima i ministarstvu kako bi i oni dali svoj sud.

"Ono što treba znati jest da nitko nije fiksiran za krevet zato što to netko želi ili je to nečija volja. To je jednostavno postupak kako bi se pacijentu onemogućilo da sa sebe trga infuzije, katetere i sve druge stvari na koje su prikopčani. Treba znati i kako se u pravilu radi o teškim bolesnicima i da bi svako njihovo trganje bolničke opreme sa sebe dodatno im otežalo zdravstveno stanje", rekao je Blažanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe i da se također u pravilu radi o osobama starije životne dobi te da u nekoliko dana može doći do velikih promjena u cjelokupnom zdravstvenom stanju pa i to da osoba unatoč svim naporima liječnika izgleda i osjeća se lošije. 

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo