posebna priča / 80 dana nakon potresa frizerski kontejner je spreman: Frizerka iz Petrinje presretna zbog povratka na posao

Kućica je Ivančicu koštala 150 tisuća kuna, a od grada je dobila pomoć od 80 tisuća kuna

19.3.2021.
7:00
VOYO logo

Priča frizerke Ivančice Kudlek je posebna. 2019. uložila je u obnovu svog salona u samom centru Petrinje. Bila je unutra na svom radnom mjestu 29. prosinca kad se sve oko nje krenulo rušiti. Ona i kćer su doslovno za dlaku izbjegle da crijepovi, cigle i grede ne padnu na njih. Nakon toga nije psihički klonula. Kupila je zemljište, kontejner i lijepo ga dotjerala i dva i pol mjeseca poslije potresa sutra opet kreće sa šišanjem.

Ostale su zarobljene

U 12 sati 19 minuta Ivančica, Goga i Valentina bile su na svom radnom mjestu u centru grada, u salonu koji je potpuno uništen. Naše kamere zabilježile su trenutak kada bježe i u nevjerici stoje ispred salona.

''Nismo uspjele pobjeći van, ostale smo unutra zarobljene. To nas je sve zatrpalo jedina je želja bila Bože nego preživimo mi i djeca. Kraj našeg salona je bio zatrpan čovjek i dijete, te krikove nikada nećemo zaboraviti'', opisala je frizerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80 dana nakon potresa frizerski kontejner je spreman.  Tri dame sa škarama i fenovima se vraćaju. Ovo je šesti put u 25 godina da Ivančica otvara, odnosno seli salon. Sada se vraća u ulicu u kojoj je odrasla i u kojoj je prvi put uzela škare u ruke.

''Nakon svih onih problema koje smo imali ja sam vam rekla da ću vas pozvati , ja sam vas pozvala, vi ste došli. Odlično je vratiti se na posao, napokon se osjećaš korisno'', izjavila je Ivančica Kudlek, vlasnica frizerskog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontejner su smjestile dvije sjedalice, bazen i kutak za nokte. Izgleda kao pravi frizerski salon, a ne kontejner.

''Ovo je sada salon nade i optimizma i idemo dalje'', kazala je Kudlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan je bio da salon otvore u kontejnerskom naselju, ali to je sve bilo sporo i komplicirano. Ivančica je postala jedan od sinonima za borbu petrinjskih obrtnika.

Kupila je zemljište za 15 tisuća eura, angažirala prijatelje i rodbinu. I tako omogućila svojim radnicama povratak na posao, a sugrađanima farbanje, šišanje i geliranje noktiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tri mjeseca smo bile doma i nismo znale što i kako dalje. Jedva čekamo početi raditi'', izjavila je Valentina Milošić, djelatnica frizerskog salona.

Image
Korona ekonomija /

Obrtnici se žale na pad prometa, građevina stoji, turista nema: Zašto su ekonomisti očekivali još veći pad?

Image
Korona ekonomija /

Obrtnici se žale na pad prometa, građevina stoji, turista nema: Zašto su ekonomisti očekivali još veći pad?

Dio posudili prijatelji

Nestrpljiva je i njezina kolegica Goga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Klijentice me već zovu, iznenađena sam interesom'', rekla je Gordana Petrlić, djelatnica frizerskog salona.

Kućica je Ivančicu koštala 150 tisuća kuna, a od grada je dobila pomoć od 80 tisuća kuna. Dio sredstava posudili su joj prijatelji. Računica joj nikako ne ide na ruku, jer još otplaćuje kredit za salon kojeg više nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne razmišljamo koliko nam frizura treba da sve nadoknadimo, samo želimo pokriti plaće. Nadamo se da ćemo se za godinu dana vratiti s poslom gdje smo bili. Pokušavam, ali nije lako'', kazala je Kudlek.

To vjerujemo. Sretno Ivančica!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo