10 NAJGORIH KOLINDINIH GAFOVA: / Prošle su točno tri godine otkako je slavila na izborima, evo po čemu je pamtimo

Image
Foto: PIXSELL

Izvukli smo deset najgorih gafova hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

11.1.2018.
17:58
PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je prije točno tri godine, 11. siječnja 2015., slavila u drugom krugu predsjedničkih izbora, pa sve do danas, predsjednica Republike Hrvatske ne prestaje iznenađivati i to ne po dobrome.

Od biografije koja nalikuje na školski sastavak do neumjesnog smješkanja na mjestu stravične kornatske tragedije; od guranja na pozornicu s baletnim ansamblom do neumjesnog buljenja u najmoćnijeg čovjeka svijeta - Donalda Trumpa, Kolinda Grabar Kitarović nevjerojatnom lakoćom neprestano niže gafove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog stalnih kritika, svojedobno je rekla da ju mediji mobingiraju, no svima koji ju žele braniti, prilično je otežala posao. Štošta bi se na listu uspjelo dodati – ničim izazvani skandal sa srpskim čokoladicama, protuzakonito fotografiranje glasačkog listića, turistički posjet Washingtonu i davanje izjave ispred Bijele kuće, rođendanska zabava u organiziciji Zdravka Mamića, teze kako je kao studentica radila u diplomaciji…, ali onda bi naš video trajao satima. Ovako smo izvukli samo top 10 najgorih gafova. A njezin mandat još traje i idući izbori su tek krajem 2019. godine.

http://video.adriaticmedia.hr/videos/ySUNFIN3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Kolindina biografija: Trčala sam po pustim poljima dok je vjetar šibao moje lice

Na internetskoj stranici predsjednik.hr predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u veljači 2015. objavila je svoju biografiju kojom se hvalila u kampanji. Ako ste zaboravili na ovaj gaf, prenijet ćemo samo jedan dio te "biografije" kako bismo vas podsjetili i - nasmijali.

"Bila sam dijete prirode. Vješto se penjala po stablima, kopala zemunice, trčala po pustim poljima dok je vjetar šibao moje lice, uvijek zarumenjeno od sunca ili vjetra. Pomalo dječački mogla sam se popeti na svako stablo, ljuljajući se nad bistrinom Rječine, puštajući se bez straha u hladnu, duboku vodu, izranjajući i hvatajući zrak u plućima i plavetnilo neba u oku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odrastala sam u toj slobodi prostora, pjevu ptica, šumu vjetra i beskraju neba. Užasavala sam se jedino poskoka i koprive. Često sam upadala u grmlje kopriva, vidajući plikove, a i susreti s poskocima nisu bili rijetki, no na sreću uvijek su završavali dobro. Uvijek sam instinktivno znala kako se ponašati u blizini zmija", isječak je Kolindine biografije.

9. Prema Kolindi, za navijačke nerede su krivi orjunaši

"Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima) poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo", napisala je predsjednica putem svoje službene Facebook stranice osvrnuvši se na huliganski ispad dijela navijača na netom završenoj utakmici Hrvatske i Češke u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Orjuna, organizacija jugoslavenskih nacionalista, prestala je postojati još davne 1929. godine.

8. Obećala kabinet za mlade pa pogazila vlastitu riječ

Nakon višemjesečnog natezanja s Uredom predsjednice, Srednja.hr je dobila priznanje kako je Kabinet za mlade postojao samo formalno na papiru. Taj kabinet, je kroz formu Savjeta, bio obećan tijekom predizborne kampanje, ali osim na papiru, nije nikada ustrojen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Jakove - gdje si nestao?

Prilikom susreta s britanskom kraljicom Elizabetom II., suprug Jakov Kitarović izrezan je s fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Kolinda voli jesti losos - četiri tone lososa

Nakon što je otvorila privremeni ured u Varaždinu, predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović zbunilo je pitanje novinarke N1 o javnoj nabavi ribe za Ured predsjednice. Naime, postavljeno joj je pitanje zašto je njezin Ured naručio četiri tone ribe, no predsjednica očito nije znala o čemu se radi. "Oprostite, čiji ured?", pitala je predsjednica, na što joj je novinarka rekla Ured predsjednice. "... je naručio četiri tone ribe?!", zbunjena je predsjednica. Novinarka: "Da, lososa." Predsjednica: "Lososa?". Tada je jedan od pomoćnika predsjednice pokušao "spasiti" stvar objašnjavajući javnu nabavu.

5. Kolinda kao Frodo Baggins

Za vrijeme službenog posjeta Novom Zelandu predsjednica je zavirila u filmski centar Hobbiton kod Matamate, izgrađen za potrebe snimanja trilogije "Gospodar prstenova" i "Hobbit". Naravno, objavila je fotografiju koja je postala viralni hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

4. Daske koje život znače

Premijera baleta 'Labuđe jezero' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji svjetski poznatog plesača i koreografa Vladimira Malakhova, nažalost nije ostala upamćena po kvaliteti predstave, nego po, u civiliziranom svijetu nepojmljivoj, blamaži predsjednice Republike koja je, ni s čime izazvana, odlučila pridružiti se ansamblu i autorskom timu na poklonu. No to nije bilo sve, uzela im je i cvijeće te odšetala s buketom.

Image

3. Predsjednički intervju pred ogradom Bijele kuće

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je SAD i zakomplicirala si život nepotrebno tajnovitim izjavama o tome što tamo zapravo radi. Prvo nije navela konkretna imena političara s kojima se sastala, a da stvar bude još tragikomičnija, zatim je odradila nesuvisli intervju za HRT pred ogradom Bijele kuće. Naravno, svi su sumnjali da predsjednica uopće nije imala opravdan razlog službenog posjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

2. Ljubav na prvi pogled

Na sastanku u Bruxellesu Kolinda Grabar Kitarović se ugurala na mjesto Angele Merkel kako bi američkom predsjedniku Donaldu Trumpu uputila srdačne poglede.

Image

1. Neumjesno smješkanje na Kornatima

Prilikom posjete kornatskom kamenjaru na kojem je 12 vatrogasaca na užasan način izgubilo svoje živote, predsjednica je odlučila nabaciti svoj najbolji osmijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo