Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Danas /

Temeljni recept za tijesto

Tijesto za pizzu može varirati od dizanog do prhkog tijesta, a varijacije su moguće i prilikom izbora brašna. Ukoliko češće spremate pizzu možete pripremiti tijesto unaprijed i zamrznuti ga

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Namirnice: 40 dag bijelog brašna, 2 dag kvasca, 1 žlicu soli

Postupak: ˇProsijte brašno u zdjelu, u sredini napravite udubinu u koju namrvite kvasac, dodajte 2 dl mlake vode i sol. Primiješajte malo okolnog brašna da nastane kašica. Poklopite i ostavite na toplome 35 minuta.ˇPrimiješajte preostalo brašno. Dobiveno tijesto premjestite na pobrašnjenu radnu površinu i čvrsto, dugo mijesite. ˇStavite tijesto u zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Neka uzlazi 5 minuta. ˇTijesto nemojte premijesiti, jer ne smije jako uzaći dok se peče. Stanjite ga šakama, da posluži samo kao podloga dodacima. Malo namažite uljem i poslažite druge sastojke.

Tjesto s kvascem se može unaprijed pripremiti do stupnja kad ga se ostavi da se diže. Tijesto se stavi u lagano namašćenu foliju i ostavi u hladnjaku do 8 sati. Tijesto će i tada rasti, samo znatno sporije zbog niže temperature. Nikad nemojte ostaviti tijesto da se diže na vrlo toplom mjestu, vjerujući da će se brže dignuti. Kvasac će dobiti kiselkasti okus, a tijesto se može i upropastiti ako stoji na pretoplome mjestu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike