Temeljni recept za tijesto

Tijesto za pizzu može varirati od dizanog do prhkog tijesta, a varijacije su moguće i prilikom izbora brašna. Ukoliko češće spremate pizzu možete pripremiti tijesto unaprijed i zamrznuti ga

12.7.2000.
3:45
VOYO logo

Namirnice: 40 dag bijelog brašna, 2 dag kvasca, 1 žlicu soli

Postupak:
ˇProsijte brašno u zdjelu, u sredini napravite udubinu u koju namrvite kvasac, dodajte 2 dl mlake vode i sol. Primiješajte malo okolnog brašna da nastane kašica. Poklopite i ostavite na toplome 35 minuta.
ˇPrimiješajte preostalo brašno. Dobiveno tijesto premjestite na pobrašnjenu radnu površinu i čvrsto, dugo mijesite.
ˇStavite tijesto u zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Neka uzlazi 5 minuta.
ˇTijesto nemojte premijesiti, jer ne smije jako uzaći dok se peče. Stanjite ga šakama, da posluži samo kao podloga dodacima. Malo namažite uljem i poslažite druge sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tjesto s kvascem se može unaprijed pripremiti do stupnja kad ga se ostavi da se diže. Tijesto se stavi u lagano namašćenu foliju i ostavi u hladnjaku do 8 sati. Tijesto će i tada rasti, samo znatno sporije zbog niže temperature. Nikad nemojte ostaviti tijesto da se diže na vrlo toplom mjestu, vjerujući da će se brže dignuti. Kvasac će dobiti kiselkasti okus, a tijesto se može i upropastiti ako stoji na pretoplome mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo