Play ponuda

ZARAZA STIGLA U GOTOVO SVAKI KUTAK EUROPE: / Cipar jedina EU država bez koronavirusa

Image
Foto: Profimedia

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins u svijetu je trenutno potvrđeno 102 tisuća slučajeva zaraze coronavirusom

7.3.2020.
14:45
Profimedia
Play ponuda

Malta je u subotu postala pretposljednja članica EU-a koja je zabilježila slučaj koronavirusa, čime je ta zaraza stigla u sve države Europske unije osim Cipra.

Na Malti je zaražena 12-godišnja Talijanka koja živi u toj otočnoj državi sa svojom obitelji, a ranije ovaj tjedan je bila na odmoru u Italiji, piše agencija Dpa. Ona, njezina sestra i roditelji bili su u samoizolaciji otkad su se vratili iz Rima u utorak, a njihov kontakt s drugim ljudima bio je "minimalan", rekao je ministar zdravstva Chris Fearne.

Image
OBJAVLJENI DETALJI O 12 ZARAŽENOM U HRVATSKOJ: /

Mlađi muškarac pokupio koronavirus, nalazi se u izolaciji u Varaždinu

Image
OBJAVLJENI DETALJI O 12 ZARAŽENOM U HRVATSKOJ: /

Mlađi muškarac pokupio koronavirus, nalazi se u izolaciji u Varaždinu

U Italiji u kojoj je zaraženih 4636, među njima je od subote i čelnik vladajuće Demokratske stranke Nicola Zingaretti. Na Twitteru je napisao da se dobro osjeća i da ostaje u kućnoj izolaciji.

Potvrđeno 102 tisuća slučajeva zaraze

Prema podacima sveučilišta Johns Hopkins u svijetu je trenutno potvrđeno 102 tisuća slučajeva zaraze coronavirusom.

U Iranu je broj mrtvih u subotu narastao na 145 nakon što je potvrđeno još 21 smrtnih slučajeva, među njima i konzervativni zastupnik iz Teherana, prenosi Reuters. Broj zaraženih u toj bliskoistočnoj državi u posljednja 24 sata narastao je za tisuću, čime ima sveukupno 5823 zaraženih.

Iranske vlasti do daljnjega su otkazale sva okupljanja i proslave.

Broj zaraženih u Južnoj Koreji prešao je brojku od 7 tisuća, nakon 448 novih slučajeva u posljednja 24 sata. Više od pola tog broja su slučajevi povezani s kršćanskom sektom koja je u središtu epidemije u toj državi. Sveukupno je u Južnoj Koreji preminulo 46 ljudi. Iako je broj od 448 novozaraženih velik, to je treći dan pada broja slučajeva u toj azijskoj zemlji.

Zatvorene granice

Broj slučajeva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima narastao je na 45, s 30 koliko je bilo dan ranije, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva. Tri nova slučaja bilježi i Kuvajt, na njih sveukupno 61, dok u Kataru ima 12 zaraženih. Većina zaraženih na Bliskom istoku su oni koji su putovali u Iran ili su bili u kontaktu s takvim pojedincima. Saudijska Arabija zatvorila je svoje granice s Emiratima, Bahrainonm i Kuvajtom, osim za komercijalne kamione, a letove iz tih država dopušta na samo tri zračne luke.

Petnaest američkih državljana radi predostrožnosti je stavljeno u karantenu u hotelu u Betlehemu, objavile su palestinske vlasti. Ranije su zabranile putovanje u i iz tog grada te su zatvorile crkvu za koju se vjeruje da je mjesto Isusovog rođenja.

Oko četvrtina novih potvrđenih slučajeva u Kini i gotovo svi oni koji su zabilježeni izvan Wuhana, mjesta izbijanja epidemije, zaraženi su izvan države, pokazuju službeni podaci, a prenosi Reuters. Najviše takvih slučajeva je u sjeverozapadnoj provinciji Gansu, a među onima koji su u karanteni su putnici koji su između 2. i 5. ožujka bili u Iranu.

U središnjoj Kini u petak je bilo 99 novih infekcija, što je pad s 143 koliko je bilo dan ranije. To je najmanji broj novozaraženih od 20. siječnja kad su se počeli objavljivati podaci na razini države. Sveukupno je u Kini zaraženo 80,561 osoba, a od koronavirusa je preminulo 3070 ljudi.

Play ponuda
Play ponuda