Vlasnici jedne trgovine tradicionalnim nošnjama u gradu Hofu u Bavarskoj izazvali su burne reakcije ne samo u svome gradu, nego i mnogo šire. Oni su, naime, odlučili zabraniti ulaz u svoju trgovinu cijepljenim osobama.

Fenix magazin piše kako je prema riječima samih vlasnika njihova trgovina zbog pandemije zamalo propala jer je imala pad prometa od čak 90 posto. No sada kada im je omogućen normalan rad, kažu da žele jasno poručiti što misle o svemu.

'Ostajemo pri svome, bez obzira što drugi mislili'

U razgovoru s lokalnim medijima vlasnici trgovine kazali su da žele "zaštititi" svoju specijaliziranu trgovinu Trachtenlod’n Wolperdingar, koju vode od 2015. godine.

"Osjećamo se nelagodno s ljudima koji su cijepljeni. Ostajemo pri svojem mišljenju, bez obzira što drugi o njemu mislili", kazali su.

Vlasnici, a u pitanju je bračni par, ne vjeruju cjepivima protiv koronavirusa jer smatraju da nisu dovoljno testirana. Svim drugim cjepivima vjeruju, ali ne i ovom. Supružnici su pandemiju preživjeli bez zaraze.

"Zdravi smo godinu i pol i želimo tako i ostati", dodali su.

U raspravi koju je na Facebooku potaknula odluka vlasnika ove trgovine, mnogi ih podržavaju, ali veći je broj onih koji smatraju da je odluka loša i poručuju im da će propasti do kraja godine.