Play ponuda

VIDEO: / Kandidat ukrao slogan srpskoj pjevačici

shimmer fallback

Američki predsjednički kandidat, republikanac Ron Paul u svojoj predizbornoj kampanji koristi slogan Legalize freedom, što je naslov pjesme srpske rock glazbenice Slađane Milošević.

19.1.2012.
9:36
Play ponuda

Slađana Milošević reagirala je priopćenjem u kojem kaže da joj je američki političar ukrao naslov pjesme i da se njim služi u svojoj predizbornoj kampanji.

"Još uvijek očekujem odgovor od Rona Paula kojem sam poslala mail i obavijestila ga da je njegov izborni slogan I want to legalize freedom dio moje pjesme koja se gotovo 12 godina nalazi u katalogu autorskih radova svijeta. Cijelo vrijeme dostupna je i na Internetu", navodi Milošević u priopćenju kojeg prenosi telegraf.rs.

Zabranjena pjesma

Milošević ne namjerava pokrenuti sudski spor protiv američkog političara koji ima prilično liberalne stavove, jer dijeli njegove političke ideje. "Čak mi imponira što je cijela politička platforma čovjeka koji će možda postati predsjednik u potpunosti usklađena s tekstom moje pjesme. A to je kritika velikog jaza između bogatih i siromašnih", kaže Slađana Milošević.

Njena pjesma Legalize freedom u Srbiji je bila zabranjena 1999. godine.

Play ponuda
Play ponuda