Play ponuda

USKRS JE POD VELIKIM UPITNIKOM: / Međutim, direktor velike turističke kompanije ima jako optimistične vijesti za ljetnu sezonu i Hrvatsku

Image

'Za razdoblje nakon toga vrlo sam siguran, na ljeto se međutim možemo vratiti svim turističkim odredištima', kazao je direktor koncerna TUI za Njemačku

7.3.2021.
16:23
Play ponuda

Direktor koncerna TUI za Njemačku, Marek Andryszak, danas je rekao da nije siguran u otvaranje koje bi omogućilo turistička putovanja za Uskrs. Međutim, dodao je, za ljeto nema nikakvih sumnji i jedan od sigurnih ciljeva će biti Hrvatska. Naime, Andryszak je u intervjuu za T-online izjavio da je siguran u to da će ljetovanja ove godine proteći više manje neopterećeno pandemijom koronavirusa, iako za Uskrs nije baš tako siguran, prenosi N1.

“Danas je, naravno, još uvijek nesigurno hoće li biti otvaranja prije Uskrsa, ali sam već za Duhove puno sigurniji. Za razdoblje nakon toga vrlo sam siguran, na ljeto se međutim možemo vratiti svim turističkim odredištima”, rekao je Andryszak.

Za ljeto prognozira da će glavna odredišta turista koji će putovati avionom biti grčki otoci, Kanari i Baleari. “Južna Europa još uvijek je dobra opcija za putnike automobilima, mislim na Austriju i Italiju. Isto tako, Hrvatska će biti sigurno ljetno odredište”, kazao je.

Image
NJEMAČKA SKINULA ČETIRI HRVATSKE ŽUPANIJE S CRVENE LISTE: /

Nijemci mogu putovati u njih, evo o kojima se radi...

Image
NJEMAČKA SKINULA ČETIRI HRVATSKE ŽUPANIJE S CRVENE LISTE: /

Nijemci mogu putovati u njih, evo o kojima se radi...

Njemački kapaciteti su nedovoljni

Spomenuo je da Institut Robert Koch još uvijek nije skinuo upozorenje putovanja za Mallorcu, unatoč tome što je tamo nekoliko tjedana 14-dnevna incidencija novozaraženih koronavirusom niža od 35 na 100.000 ljudi. Uskoro očekuje skidanje upozorenja i za Baleare.

Rekao je da TUI za određena odredišta od putnika traži negativne testove ne starije od 48 sati te dodao da je ta strategija dovela do incidencije putnika od samo 0,5. Andryszak je odbacio mogućnost da svi Nijemci provedu ljetne praznike u Njemačkoj te je istaknuo da su turistički kapaciteti te zemlje dovoljni za samo jednu četvrtinu onih koji bi inače putovali.

Play ponuda
Play ponuda