Vratilo se u modu /

Ugostitelji doskočili pandemiji: 'Inovacija' iz doba kuge ponovno postala hit u doba korone

Image
Foto: Instagram/Screenshot

Neki su odlučili vratiti stare ugostiteljske tehnike kako bi i ugostitelji, ali i mušterije bili zaštićeni

8.8.2020.
11:24
Instagram/Screenshot
VOYO logo

Pandemija koronavirusa promijenila je način na koji posluje većina ugostitelja, a neki su se odlučili poslužiti starim trikovima kako bi opstali.

Izum iz doba kuge

U talijanskom gradu Firenci, neki su odlučili vratiti stare ugostiteljske tehnike kako bi i ugostitelji, ali i mušterije bili zaštićeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prodaja pala za 80 posto /

Vino više nitko ne kupuje: Zbog korone bačve u podrumima ostale pune, a već stiže nova berba

Image
prodaja pala za 80 posto /

Vino više nitko ne kupuje: Zbog korone bačve u podrumima ostale pune, a već stiže nova berba

Italija je jedna od europskih zemalja koje su najgore pogođene koronavirusom, što je rezultiralo i potpunim zatvaranjem zemlje još početkom ožujka. Iako se situacija u zemlji popravila, neki ugostitelji i dalje primjenjuju trik iz doba kada je ovim prostorima harala kuga, prenosi My Modern Met.

Vinski prozori, ili na talijanskom, buchette del vino, kreativna su inovacija koja seže u vrijeme 1630-ih kad je Europom vladala ondašnja pandemija, kuga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 150 unikata

Ondašnji ugostitelji znali su da se bolest prenosi bliskim kontaktom, a mali otvori u obliku prozora omogućili su im a da nastave prodavati vino bez straha od infekcije.

U Toskani ima više od 150 takvih unikatnih prozora, a koriste se i danas, u jeku nove pandemije koronavirusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su se nekad koristili pretežno za vino, danas na njima ugostitelji poslužuju sve i svašta, od sladoleda i kave, pa do omiljenih talijanskih koktela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo