OGLAS

Refaat Alareer / Ubijen mladi palestinski pjesnik: 'Ako moram umrijeti, neka to donese nadu, neka postane priča'

Image
Foto: X/Screenshot

Nekoliko dana nakon početka izraelske kopnene ofenzive, Refaat Alareer odbio je napustiti sjever Pojasa Gaze koji je epicentar sukoba

8.12.2023.
13:00
X/Screenshot
VOYO logo

Palestinski pjesnik Refaat Alareer, predvodnik mlađe generacija autora u Gazi koji se zavjetovao da će na engleskom jeziku ispisati njihovu povijest, ubijen je noću s četvrtka na petak u izraelskom napadu, objavili su njemu bliski ljudi. Brojni prijatelji opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

"U suzama sam i mučno mi je dok ovo pišem. Čast mi je jer sam imao priliku upoznati Refaata prilikom mog boravka u Gazi", napisao je prijatelj Dan Cohen na društvenoj mreži X.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srce mi je slomljeno, moj prijatelj i kolega Refaat Alareer ubijen je sa svojom obitelji prije nekoliko minuta. Ne želim vjerovati u ovo. Oboje smo voljeli skupa brati jagode", napisao je pjesnik iz Gaze Mosab Abu Toha na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alareer, profesor engleske književnosti na Islamskom sveučilištu u Gazi, gdje je između ostalih predmeta predavao Shakespearea, također je bio jedan od suosnivača projekta "Mi nismo brojevi", koji spaja autore iz Gaze s mentorima iz inozemstva koji pomažu pišu priče na engleskom o svojim iskustvima. Nekoliko dana nakon početka izraelske kopnene ofenzive, Refaat Alareer odbio je napustiti sjever Pojasa Gaze koji je epicentar sukoba.

Na društvenoj mreži X objavio je pjesmu koja je postala viralna pod naslovom “If I must die” (Ako moram umrijeti) koju završava riječima "Neka to donese nadu, neka postane priča".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Emotivan susret izraelske majke i sina: Nakon više od mjesec dana zatočeništva ponovno u majčinom zagrljaju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo