DRAMATIČNI PRIZORI / U Rusiji gori vlak s vagonima punim nafte. Ukrajinci: 'To je posljedica sabotaže!'

Image
Foto: X/Screnshoot

Požar u Omsku dogodio se samo 48 sati nakon što su ukrajinski dronovi kamikaze napali nekoliko vrijednih ruskih skladišta nafte

26.4.2024.
9:32
X/Screnshoot
VOYO logo

Nekoliko vagona punih nafte izgorjelo je u četvrtak u blizini rafinerije nafte u Omsku na jugozapadu Rusije, javlja The Sun.

Lokomotiva i tri vagona s oko 90 tona nafte izgorjeli su u blizini transsibirske željeznice. Na snimkama koje se šire vidi se plamen i crni dim koji se diže iznad željezničke stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni izvori tvrde da je do požara došlo zbog kratkog spoja dok ukrajinski mediji smatraju drugačije i tvrde da je požar posljedica sabotaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska naftna postrojenja inače su glavna meta ukrajinskih dronova i sabotaža pa je Rusija nedavno bila prisiljena ograničiti izvoz, ali i uvoz nafte čak i iz Bjelorusije zbog napada na njena postrojenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar u Omsku dogodio se samo 48 sati nakon što su ukrajinski dronovi kamikaze napali nekoliko vrijednih ruskih skladišta nafte. Radilo se o koordiniranom napadu na tri regije u utorak navečer. Na meti je bila tvornica goriva u Smolensku nedaleko od ukrajinske granice, a pogođena je i tvornica u Lipecku koja proizvodi dijelove za vojna vozila.

POGLEDAJTE VIDEO: Buknuo požar u tvornici kemikalija u Rusiji: Vozaču kamiona vatra zahvatila 90 posto tijela, preminuo u bolnici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo