U BIH PREMINUO MINISTAR: / Bio je zaražen koronavirusom, stanje mu se ovog tjedna pogoršalo pa je završio na respiratoru

Image

Salko Bukvarević je zbog lošeg zdravlja primljen u bolnicu prije desetak dana, zaraza koronavirusom mu je utvrđena 22. srpnja, u utorak je spojen na respirator, da bi jutros preminuo u 53.

29.7.2020.
12:01
Ministarstvo za pitanja boraca FBiH

Od posljedica zaraze koronavirusom jutros je preminuo bosanskohercegovački federalni ministar za boračka pitanja, 53-godišnji Salko Bukvarević. On je prije desetak dana zbog pogoršanja zdravstvenog stanja primljen na Kliniku za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, javlja Klix.ba.

Ministrovo zdravstveno stanje se pogoršavalo iz dana u dan, nakon što mu je 22. srpnja dijagnosticirana zaraza koronavirusom, a zbog otežanog disanja i jake upale oba plućna krila, od utorka je bio na respiratoru.

Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje završio je u Tuzli. Doktorirao je na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli 2011. godine te je izabran za izvanrednog profesora. Ministrom za za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH postao je 2015., a dobitnik je brojnih priznanja i zahvalnica za vrijeme rata i mira.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno