Teški uvjeti /

Teška situacija za njemačko ugostiteljstvo: Usluge poskupljele, nedostaje radnika...

Image
Foto: Shutterstock

Teško je pronaći dovoljno ljudi za rad i da vladaju normalni uvjeti

27.6.2021.
21:03
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi njemački ugostitelji i njihovi gosti su jedva dočekali popuštanje mjera koje su praktički od početka studenog prošle godine posjet kafiću ili restoranu činile nemogućim. Prvo su otvorili terase , a sada većina restorana otvara i unutarnje dijelove. Sve i dalje pod epidemiološkim mjerama. 

Image
'Razočarao sam javnost' /

Britanski ministar zdravstva vrućim poljupcem sa suradnicom prekršio mjere na koje je pozivao druge. Dao ostavku!

Image
'Razočarao sam javnost' /

Britanski ministar zdravstva vrućim poljupcem sa suradnicom prekršio mjere na koje je pozivao druge. Dao ostavku!

Mnogi se nisu vratili

No najveće brige ugostiteljima trenutno zadaje pomanjkanje osoblja. U Njemačkoj je većina konobarica i konobara ovaj posao obavljala kao dodatno zaposlenje ili honorarni posao uz studij ili školu, prenosi DW. U mjesecima potpunog zatvaranja mnogi su se preorijentirali na druge izvore zarade i velik dio njih je time ostao nepovratno izgubljen kao radna snaga u ugostiteljstvu. Teško je pronaći dovoljno ljudi za rad i da vladaju normalni uvjeti. Rezultat je poskupljenje usluga u ugostiteljstvu i do 10 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi, iako im je država pomogla, nisu preživjeli ovo teško razdoblje.Samo do veljače je izgubljeno 120.000 radnih mjesta u gastronomiji i ugostiteljstvu, piše ovaj portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo