Play ponuda

STROŽE MJERE U LOMBARDIJI: / Uvodi se policijski sat u talijanskoj pokrajini - nema izlaska iz kuće od 23 sata do 5 ujutro

Image
Foto: Profimedia

Bogata sjeverna pokrajina Lombardija koja s Venecijom i Emilijom Romagnom čini gospodarski motor Italije, u ponedjeljak je potvrdila 1687 novozaraženih od ukupno 9338 u Italiji

20.10.2020.
13:32
Profimedia
Play ponuda

Talijanska sjeverna pokrajina Lombardija, koja je bila nateže pogođena prvim valom pandemije covida-19, priprema se u četvrtak uvesti policijski sat u sklopu strožih mjera suzbijanja širenja zaraze. Zabrana kretanja bit će na snazi od 23 sata navečer do 5 ujutro.

"Slažem se s uvođenjem strožih mjera za Lombardiju", izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranza i dodao da je o tome razgovarao s predsjednikom pokrajine Attiliom Fontanom i gradonačelnikom Milana Giuseppeom Salom.

Image
SLOVENIJA UVODI POLICIJSKI SAT: /

Zabranjuju se mise, vjenčanja i kretanje tijekom noći

Image
SLOVENIJA UVODI POLICIJSKI SAT: /

Zabranjuju se mise, vjenčanja i kretanje tijekom noći

Puno novih slučajeva u Lombardiji

U Italiji je od petka snažno narastao broj novozaraženih Covidom-19, s više od 10.000 na dan, a Lombardija je najviše pogođena kao što se dogodilo kada je epidemija počela u Italiji u veljači i ožujku.

Bogata sjeverna pokrajina Lombardija koja s Venecijom i Emilijom Romagnom čini gospodarski motor Italije, u ponedjeljak je potvrdila 1687 novozaraženih od ukupno 9338 u Italiji. Od početka pandemije, u Lombardiji je bilo potvrđeno 128.456 slučajeva, a u cijeloj Italiji 423.578, od čega je 17.084 umrlo u Lombardiji, a u cijeloj Italjii 36.616, prema službenim podacima ministarstva zdravstva.

Od 12. do 19. listopada, broj hospitaliziranih zaraženih covidom u Lombardiji narastao je za 145 posto, a broj oboljelih na intenzivnoj skrbi za 126 posto. Zbog toga su pokrajinske vlasti zatražile policijski sat i zatvaranje vikendom svih neprahrembenih trgovina.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Play ponuda
Play ponuda