Belivukov klan slao je Radoju Zviceru, odbjeglom vođi "kavčana", zrakoplovom iz Beograda u Crnu Goru ćevape od žrtava koje su ubili i samljeli te ćevape od svinjskog mesa koje su kupovali u jednom beogradskom restoranu, piše Blic.

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pravila je ćevape od žrtava ubijenih u Ritopeku. Kako izvor Kurira otkriva, zajedno s pošiljkom ćevapa od ljudi, Zvicer je tražio i da mu se dostave ćevapi iz jednog poznatog beogradskog restorana.

"Ćevapi, već ispečeni, slali su mu u dvije odvojene kutije, i to avionom. Navodno, volio je imati i jedne i druge i jesti ih istovremeno kako bi mogao procijeniti koji su mu ukusniji, s tim što je u one od ljudskog mesa, inače ostataka njegovih krvnih neprijatelja, kao prilog obavezno stavljao luk", kaže sugovornik Kurira.

Izbjegao likvidaciju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su pripadnici klana Belivuka pravili ćevape od ljudi i slali ih Zviceru.

"Taj Zvicer je, kad ga netko iznervirao, od Belivuka tražio da mu pošalje ćevape. I Belivukovi koljači su zaista ljude ubijali, mljeli ih u industrijskoj mašini za meso, pravili ćevape i slali ih Zviceru. Prije nego što ih ubiju, oni su svoje žrtve najstrašnije mučili. Sjekire koje su nađene u tajnom bunkeru služile su za jezivo iživljavanje. Utvrđeno je da su nekim žrtvama gurali sječivo sekire u anus ili im sjekli tetive, a nekima su čekićima razbijali zglobove i glavu", rekao je.

Srbija je za Zvicerom raspisala tjeralica zbog sumnje da je bio vođa Belivukove i Miljkovićeve grupe. Dvojica osumnjičenih, kako je Kurir pisao, posjetili su Zvicera u Kotoru u siječnju ove godine, neposredno prije uhićenja.

"Zvicer je prošlog ljeta izbjegao atentat u Ukrajini i vjerovao je da je napad na njega organizirao 'pink panter' Milan Ljepoja, koji je potom nestao u Beogradu. Istražitelji sumnjaju da je Ljepoja ubijen u Ritopeku, i to upravo po Zvicerovu nalogu", objašnjava sugovornik.