Play ponuda

PRIGOŽIN U AKCIJI / Šef Wagner grupe nagovijestio veliki plan koji se neće svidjeti Putinu. Stručnjaci se pitaju je li ga oponaša ili ismijava

Image
Foto: Profimedia

Intervju koji je Prigožin dao ruskim novinarima objavljen je u njegovoj privatnoj Federalnoj novinskoj agenciji

29.3.2023.
11:28
Profimedia
Play ponuda

Šef plaćeničke Wagner grupe, Jevgenij Prigožin, u 'neobičnom' intervjuu nagovijestio je da planira zamijeniti Putina na mjestu predsjednika Rusije, kažu analitičari. Sada se fokus usmjerava na Prigožina, sve istaknutiju osobu nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Intervju koji je dao ruskim novinarima objavljen je u njegovoj privatnoj Federalnoj novinskoj agenciji, a analitičari vjeruju da bi izrečeno moglo nagovijestiti ambicije da izazove Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji 2024. godine, piše Sky News.

Institut za proučavanje rata kaže da je "intervju vrijedan pažnje zbog svog jedinstvenog formata" i da se "činilo da Prigožin oponaša način na koji Vladimir Putin snima svoje koreografirane javne sastanke, bilo da tiho ismijava Putina ili da suptilno sugerira da bi mogao postati predsjednik poput Putina."

Image
VRIJE U RUSIJI /

Prigožin poslao dramatično pismo Šojguu pa ga lukavo pustio u javnost: 'Pa znate li što Ukrajinci planiraju?! Nemojte im to dopustiti'

Image
VRIJE U RUSIJI /

Prigožin poslao dramatično pismo Šojguu pa ga lukavo pustio u javnost: 'Pa znate li što Ukrajinci planiraju?! Nemojte im to dopustiti'

Ima veće političke aspiracije u Rusiji

"Koreografija i inscenacija intervjua postavlja Prigožina u kadar kamere za njegovim stolom preko puta njegove publike na isti način na koji to obično čine Putinovi snimljeni sastanci i fotografije", govore analitičari.

"Ovaj filmski stil je neobičan za Prigožina, jer njegove javne videoizjave obično ne koriste takav sterilan format."

Šef Wagner grupe "možda će nastojati parodirati Putinov kinematografski stil kao dio veće trolling kampanje za napad na Kremlj ili povući prešutne paralele između Prigožina i ureda ruskog predsjednika."
"Prigožinovo nedavno ponašanje, bez obzira na njegovu namjeru unapređuje narativ u ruskom društvu da Prigožin ima veće političke aspiracije u Rusiji", zaključuje analiza.

Play ponuda
Play ponuda