'UČILI SU NAS KAKO ČOVJEKU ODRUBITI GLAVU...': / Potresna priča sedmogodišnjeg dječaka

Image

Dječak koji je 30 mjeseci bio zarobljenik ekstremista Islamske države otkrio je strašne pojedinosti iz svog zarobljeništva te kakve je sve strahote morao trpjeti, prenosi Daily Mail.

13.4.2017.
11:44
VOYO logo

Potresna snimka koja se pojavila prikazuje dječaka, pripadnika Jazida, kojeg su ISIS-ovci prisilili na borbenu obuku. Dječak je morao naučiti kako odrubiti glavu žrtvi te rukovati oružjem.

Ponovna prilagodba na obitelj

Potreseni članovi obitelji sedmogodišnjaka rekli su da je dječak prolaziop kroz veoma težak period ponovne prilagodbe na obiteljski život nakon što su mu pripadnici ISIS-a mjesecima nametali radikalne vjerske ideologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je u zatočeništvu proveo oko dvije i pol godine. Tijekom tog su ga vremena prisilili na brutalne treninge na kojima su ga učili kako nožem odrubljivati glave, rukovati pištoljima i sastavljati puške.

'Nosili smo oružje i morali smo pucati. Učili su nas kako sastavljati i rastavljati puške. Zatim su nas učili kako nekome odsjeći glavu, uloviti ju i zatim narezati na komade', rekao je vidno rastreseni mališan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tempirane bombe

Smatra se da je snimka nastala u Kurdistanu, odakle je više od tisuću djece oteto i poslano u ISIS-ov kamp obuke.

No dužnosnici sada strahuju da su ta djeca 'tempirana bomba', spremni djelovati diljem svijeta i izvoditi terorističke napade u ime ISIS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je sedmogodišnjak sada snimljen zajedno sa svojom majkom, nakon mučnog odvajanja od nje. Otkako je otet, zaboravio je svoj materinji jezik, a obitelj kaže da očajnički pokušavaju ukloniti utjecaj koji je ISIS imao na dječaka.

Snimka tvrdi da su djeca koju je ISIS oteo morala proći kroz 'organiziranu edukaciju' kojoj je cilj ugraditi radikalnu vjersku ideologiju u njih. Išlo se toliko daleko da su se djeci, osim vjere, mijenjala i imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj je dječak otet tijekom napada na Sinjar u Iraku 2014. godine. Tada su pripadnici Islamske države ubili tisuće jazidskih muškaraca, a njihove su žene prisilili da se udaju za borce Islamske države. Više od 40.000 Jazida tada je ostalo zarobljeno na planii Sinjar bez vode, hrane i medicinskih potrepština, što je kasnije rezultiralo velikom izbjegličkom krizom.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo