U ZATVORSKOM ODIJELU / Konačni pad nekad moćnog odvjetnika: Ovako sada izgleda advokat iz pakla koji je ubio suprugu i sina

Image
Izvor: Screenshot/Twitter

Slučaj je podigao buru u Sjedinjenim Državama, gdje su mediji, pa i najozbiljniji, secirali život te imućne obitelji ponosne na tri naraštaja državnih tužitelja i sudaca i strmoglavi pad glave obitelji

5.3.2023.
8:20
Screenshot/Twitter
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Objavljena je prva fotografija odvjetnika iz Južne Karoline Alexa Murdaugha otkako je osuđen za ubojstvo supruge i sina. Nova fotografija iz Odjela za zatvor Južne Karoline prikazuje Murdaugha s obrijanom glavom i u žutom zatvorskom kombinezonu. Odjel za popravne kazne rekao je američkim medijima da je standardna procedura za nove zatvorenike da se šišaju.

Ministarstvo je priopćilo da će ostati u Kirkland Reception and Evaluation Center u Južnoj Karolini 45 dana dok službenici odluče u koji će ga zatvor s najvećom sigurnošću poslati. Murdaugh će proći nekoliko testova svog fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i procjenu obrazovanja.

Utjecajni američki odvjetnik Alex Murdaugh osuđen je u petak na kaznu doživotnog zatvora za ubojstvo supruge i sina 2021., nakon suđenja koje je pokazalo koliko je nisko pao taj potomak ugledne obitelji u Južnoj Karolini. Domaća javnost je tjednima bila zaokupljena tim slučajem koji je već bio tema podcasta i dokumentarnog filma na Netflixu.

Prije izricanja kazne, sudac Clifton Newman je u svom podužem obraćanju Murdaughu rekao da ne može razumjeti njegovu "dvoličnost" i laži. Potonji, u lisičinama i u žućkastosmeđoj zatvorskoj odjeći, i dalje je tvrdio da je nedužan. Njegov sin Buster bio je u dvorani.

"Poštujem ovaj sud, ali nisam kriv. Nikad ne bih naudio mojoj supruzi Maggie i (…) mom sinu", rekao je.

Image
ZLOČIN I KAZNA /

Ugledni američki odvjetnik iz moćne obitelji kriv za ubojstvo supruge i sina: Jedan detalj ga je razotkrio

Image
ZLOČIN I KAZNA /

Ugledni američki odvjetnik iz moćne obitelji kriv za ubojstvo supruge i sina: Jedan detalj ga je razotkrio

Osuđen na dvije doživotne zatvorske kazne

Sudac ga je osudio na dvije doživotne zatvorske kazne koje će služiti jednu za drugom. Porotnicima na sudu u Walterboru, u Južnoj Karolini, u četvrtak je trebalo malo manje od tri sata da donesu presudu. "Dokazi o krivnji su nepobitni", rekao je sudac dok je čitao presudu.

Alex Murdaugh (54) je bio optužen za krađu basnoslovnih iznosa iz svog odvjetničkog ureda i od prijatelja i poznanika i osumnjičen da je članove svoje obitelji ubio kako ga ne bi otkrili. Premda je priznao krađu koju je pravdao ovisnošću o drogi i željom da vrati novac od propalih ulaganja, nikad nije priznao dvostruko ubojstvo.

Murdaugh je po optužnici iz dviju različitih pušaka ustrijelio svoju ženu Maggie (52) i mlađeg sina Paula (22) 7. lipnja 2021. u okrugu Colletonu, u Južnoj Karolini, pokraj kućice za pse na njihovu velikom imanju Moselle.

Slučaj je podigao buru u Sjedinjenim Državama, gdje su mediji, pa i najozbiljniji, secirali život te imućne obitelji ponosne na tri naraštaja državnih tužitelja i sudaca i strmoglavi pad glave obitelji. Slučaju je već posvećeno nekoliko podcasta i dokumentarni film "Murdaugh Murders: skandal na jugu", koji je među najgledanijima na Netflixu, a prošli tjedan je imao 40 milijuna sati gledanja u zemlji.

Tijekom čitavog suđenja informativne mreže su izravno prenosile svjedočenja mnogih prevarenih kolega i prijatelja koji su opisivali kako im je Murdaugh godinama krao milijune dolara a da to nisu ni primijetili.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču