Play ponuda

PREDSJEDNIK SRBIJE PREDSTAVIO NOVI RAKETNI SUSTAV NAZVAN NJEGOVIM IMENOM: / 'Samo neka se Hrvati naoružavaju'

Image
27.6.2017.
14:18
Play ponuda

Vučić je, povodom najave da će Hrvatska nabaviti suvremene borbene avione F-16 Barak ili Gripen, kazao da svako ima pravo da se naoružava, kao i Srbija koja ima pravo čuvati sigurnost svojih građana i svojeg neba.

'Hrvatska se ima pravo naoružati. Ako imaju novce, neka se naoružavaju. Ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im puno uspjeha. Nema tu filozofije', rekao je Vučić.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Ulazak stranog kapitala

Na otvorenju sajma Vučić je kazao kako je Ministarstvo obrane pripremilo izmjene zakona koje će omogućiti ulazak stranog kapitala u vojnu industriju u Srbiji do 49 posto vrijednosti kao i da će država ove godine tvornicama oružja isplatiti 49,9 milijuna eura podrške za unaprjeđenje poslovanja.

Dodao je da je samo ove godine izdvojeno gotovo 50 milijuna eura za vojne tvornice, kao dodana vijednost na onaj iznos kojeg su te tvornice imale kao svoj budžet za ovu godinu. Vučić je dodao da će se ulagati i u unaprjeđenje remontnih kapaciteta, ali i u prijem novih kadrova odnosno pomlađivanje postojećih stručnih kapaciteta.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Sajam stekao uvjete da se održi svake godine

Govoreći o Sajmu "Partner", Vučić je ocijenio da se radi o prestižnoj manifestaciji koja okuplja sve više stranih izlagača i koja je stekla uvjete da se održava svake, a ne svake druge godine.

'Ovo je prilika za značajna poslovna partnerstva, kontakte važne za biznis i unapredjenje ne samo naše nego i ekonomije drugih zemalja. Danas namjenska industrija ne služi samo kao pomoć obrani svoje zemlje, nego je i način i sredstvo za unapređenje ekonomije i bolji životni standard svih gradjana', rekao je Vučić.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Sustav Aleksandar

Najavio da će na sajmu biti predstavljen novi raketni sistem "Šumadija" dometa 285 kilometra, nova verzija top-haubice "Nora", kao i brojni drugi sistemi, piše B92.

'Tu su dva nova oružja, dvije nove rakete. Jedan je veoma moćna Šumadija, na koju sam ponosan. Bilo je pokušaja da se ranije napravi takav laser, ali danas vidite da više nije maketa', rekao je Vučić.

'Vidjeli ste ove rakete, kolika im je samo bojevna glava. To je srpska pamet napravila. Čestitam našim inženjerima', rekao je, a potom se osvrnio na novi raketni sustav nazvan Aleksandar.

'Ima mnogo stvari na koje možemo biti ponosni, na kojima možemo zaraditi od njihovog izvoza. Novo oruđe Aleksandar je nadomjestio nedostatke koje je imala Nora', rekao je Vučić.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda