OGLAS

NEMA KRAJA / Ponižavajuće fotografije iz Gaze! Palestinci kleće ogoljeni pred izraelskom vojskom

Image
Foto: Screenshot X Mary McAuliffe

Izraelski mediji tvrde da slike pokazuju masovnu predaju boraca Hamasa iz bataljuna Shejaya. Palestinci pak kažu da su to muškarci civili koji su okupljeni iz škole u Beit Lahiji gdje su se mnogi sklonili

8.12.2023.
10:31
Screenshot X Mary McAuliffe
VOYO logo

Izraelska vojska upala je u dva skloništa u Sjevernoj Gazi, uhitila sve muškarce i djecu stariju od 15 godina te ih prisilila da skinu svu odjeću sa sebe.Nakon toga transportirali su ih u prtljažnicima vojnih vozila, piše Euro-Med Human Rights Monitor.

Izraelske snage pokrenule su nasumične i proizvoljne kampanje uhićenja raseljenih osoba, uključujući liječnike, akademike, novinare i starije muškarce. Osim toga, namjerno su palili nekoliko domova na području Beit Lahia u sjevernoj pokrajini Gaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenoj mreži X objavljivale su se fotografije užasavajućih prizora muškaraca kako golišavi kleče ispred izraelske vojske te kako sjede u prtljažnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sestra jednog palestinskog novinara izjavila je za Euro-Med Monitor da su pripadnici izraelske vojske u četvrtak uhitili njezinog brata. Priveli su ga prijeteći mu oružjem. Kao i svim ostalim zatočenicima, skinuta mu je odjeća nakon što su ga pretukli.

Mohammed Al-Rai svjedoči kako je vidio najmanje sedam mladića koje je ubila izraelska vojska jer su odbili skinuti odjeću te nisu htjeli slušati ponižavajuće naredbe vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VODE I HRANE JE MALO /

Izraelska vojska opkolila izbjeglički logor Džabaliju: 'Bojim se da će mi djeca umrijeti od gladi'

Image
VODE I HRANE JE MALO /

Izraelska vojska opkolila izbjeglički logor Džabaliju: 'Bojim se da će mi djeca umrijeti od gladi'

"Izraelski mediji tvrde da slike pokazuju masovnu predaju boraca Hamasa iz bataljuna Shejaya. Palestinci pak kažu da su to muškarci civili koji su okupljeni iz škole u Beit Lahiji gdje su se mnogi sklonili", piše novinarka Mary McAuliffe na svom X profilu.

Euro-Med Human Rights pozvao je na otvaranje hitne istrage o kršenjima izraelske vojske protiv civila i na Ujedinjene narode da preuzmu svoje odgovornosti za djelovanje u zaštiti raseljenih Palestinaca te da im pruže sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Već 20 dana ista slika - samo su nove žrtve. Palestina: Poginulo više od 7000 civila, od toga 3000 djece

Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo