BOŽIĆNA NOĆNA MORA / Pokvario se zamrzivač, rastopilo se 30 godina rada sveučilišta: Šteta 37 milijuna funti

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Incident je prijavljen policiji, a neki mediji izvijestili su da je procijenjena šteta oko 37 milijuna funti. Na sveučilištu je pokrenuta interna istraga, iako nema naznaka sabotaže

6.2.2024.
11:27
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Tijekom božićnih praznika na švedskom medicinskom sveučilištu Karolinska pokvario se zamrzivač u kojem su se prikupljali uzorci istraživanja. Uzorci su uništeni, a desetljeća istraživanja otišla su u nepovrat, piše The Guardian.

Uzorci su bili pohranjeni u spremnicima koje je hladio tekući dušik, a između 22. i 23. prosinca došlo je do prekida u opskrbi. Spremnici bez dušika mogu izdržati četiri dana. U ovom slučaju, bez njega su bili dan previše što je dovelo do uništenja uzoraka koje su pohranjivale brojne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident je prijavljen policiji, a neki mediji izvijestili su da je procijenjena šteta oko 37 milijuna funti. Na sveučilištu je pokrenuta interna istraga, iako nema naznaka sabotaže. "Najteže su pogođeni ljudi koji istražuju leukemiju. Uzorke su prikupljali čak 30 godina", ispričao je Matti Sällberg, dekan južnog kampusa.

POGLEDAJTE VIDEO: Može li otisak prsta u budućnosti zamijeniti mamografiju? 'Potrebno je još istraživanja, ali s vremenom...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo