OGLAS

šokantna ispovijest / Pao je s kruzera i 20 sati proveo plutajući u moru: 'Vidio sam veliku peraju, jako mi je brzo prišla'

Image
Foto: AP

'Skinuo sam čarape i sve ostalo i samo sam njima mahao oko glave, pokušavajući učiniti nešto da me vide', ispričao je 28-godišnjak koji ni danas ne zna kako je pao s kruzera

4.12.2022.
8:42
AP
VOYO logo

Više od 20 sati proveo je u ledenom moru Meksičkog zaljeva nakon što je pao s kruzera. Ne samo da se borio s hladnoćom nego i s ribama, meduzama... Njegov najveći životni strah do tada je bio - utapanje. O svojem iskustvu i kako je preživio James Michael Grimes ispričao je za emisiju ABC-a "Dobro jutro Amerika".

"Htio sam ponovno vidjeti svoju obitelj. Čvrsto sam odlučio da ću se izvući. Nikada nisam prihvatio da je to - to, da će to biti kraj mog života," rekao je Grimes, prenosi CBS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28-godišnjak iz Lafayettea u Alabami bio je s rođacima na krstarenju u Meksiku kada je nekako završio u moru. Tog 23. studenog pobijedio je na natjecanju sviranja "zračne gitare" održanom na krstarenju i sjeća se da je rekao svojoj sestri oko 23 sata te prve noći na brodu da ide na zahod. Što se zatim dogodilo ostaje nejasno iako tvrdi da nije bio pijan. Ne sjeća se kako je dospio u vodu.

"Kada sam došao k sebi, bio sam u vodi bez broda na vidiku", rekao je. Bio je prestravljen i suočen s najvećim strahom u životu. "Ne mogu sam plutati, čak ni kad to pokušavam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedećih 20 sati proveo je boreći se s morem, ali i meduzama te velikom ribom s perajom koju nije prepoznao, ali kaže da nije morski pas.

"Jako mi je brzo prišla, zaronio sam i vidio je. Ali mislim da to nije bio morski pas. Imala je spljoštena usta, krenula je prema meni i udarila o moju nogu. Drugom nogom sam je šutnuo", opisao je Grimes dodajući da se prepao jer nije znao o kojoj je ribi riječ. Sve što je vidio bila je peraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je padala noć, more je postajalo sve hladnije. Pojeo je komadić bambusa s jedne daščice koja je plutala.

"Dala mi je u ustima okus nečega što nije slana voda", rekao je Grimes. Nakon dugih 20 sati, napokon je ugledao svjetla broda i počeo plivati prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio moj posljednji mali nalet energije", rekao je Grimes. "Snaga koju sam imao, iskoristio sam skoro svaki djelić da pokušam uspjeti."

"Skinuo sam čarape i sve ostalo i samo sam njima mahao oko glave, pokušavajući učiniti nešto da me vide, a kad me konačno obasjalo to svjetlo, nekako sam čuo 'Imamo ga' i vidio sam tipa kako silazi iz helikoptera i… odmah sam tada pomislio, 'čovječe, vidio sam svjetlo.'"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20.25 na Dan zahvalnosti mornar s tankera Obalne straže uočio je Grimesa i izvukao ga na suho.

U priopćenju koje su poslali američkim medijima kompanija Carnival istaknula je da je jedini način da se padne s njihova kruzera, penjanje preko sigurnosnih barijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od časnika američke obalne straže koji ga je spasio Richard Hoefle, rekao je za CBS News kako vjeruje da je Grimesu "preostalo još samo oko 30 sekundi do minute života".

"Imao je nevjerojatnu volju za preživljavanjem", rekao je Hoefle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo