Nije vijest koja bi naročito privukla pažnju čitatelja u Hrvatskoj da je prošloga petka novi slovenski veleposlanik u BiH Damijan Sedar predao vjerodajnice predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Ali, fotografije tog protokolarnog čina govore više od same vijesti. A na njima se vidi da je Sedar došao s vjerodajnicama k Dodiku odjeven u slovensku narodnu nošnju.

Pomalo zbunjeni Dodik

Uobičajena praksa prilikom nastupa u zemlji u kojoj će buduće djelovati pretvorila se na društvenim mrežama u pravu senzaciju, a fotografije veleposlanika Sedara dok sjeti u fotelji u Predsjedništvu BiH uz pomalo zbunjenog Dodika, izazvale su brojne komentare, piše Radio Sarajevo.

"Beskrajno smiješne fotke, čak je i Dodiku neugodno. Čisti koncept bi bio da ga je i on dočekao u folklornoj nošnji", napisao je ugledni bh. reditelj Dino Mustafić.

'Vidi face u Mile'

I drugi komentari bili su u sličnom tonu.

"Gasi internet…A tek Miletova faca"; "Došao Kekec u BiH, u jednoj ruci nosi sunce, a u drugoj cvijet"; " Predsjedniče Dodik, nije grešno kada je smiješno"; "Vidi face u Mile"; "Ovaj mi liči na ljevorukog revolveraša"...To su tek neki od komentara ma društvernim mrežama povodom ovog neobičnog protkolarnog susreta.