SPAHN STEŽE REMEN / Njemačka ukida naknade za bolovanje necijepljenima? 'Zašto bi ostali trebali plaćati to što se netko nije uzeo besplatno cjepivo?'

Njemački ministar zdravstva najavio je ukidanje naknada za bolovanje i besplatnih testova na koronavirus necijepljenih osobama

9.9.2021.
19:19
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Njemačka je od pojave koronavirusa do danas isplatila 458 milijuna eura naknada za bolovanja. Tamošnji ministar zdravstva Jens Spahn odlučio je omogućiti saveznim pokrajinama da zasebno odlučuju hoće li ukinuti naknade za bolovanja necijepljenim osobama.

Prva na redu za odlučivanje je pokrajina Baden-Württemberg, koja bi već od 15. rujna mogla ukinuti naknade za bolovanje svima koji su završili u karanteni, a nisu cijepljeni.

"Na kraju su porezni obveznici ti koji financiraju naknadu plaće nekome tko se odbija cijepiti. Ne vidim zašto bi ostali i dalje trebali plaćati to što se netko nije odlučio za besplatno cjepivo, iako je to mogao", objasnio je ministar Spahn Bildu.

Dodao je i da će država ukinuti plaćanje testiranja necijepljenima od 11. listopada, a obje je odluke kritizirao oporbeni stručnjak za zdravstvo Karl Lauterbach, poručivši da "nisu svi necijepljeni Querdenkeri".

Querdenkerima se nazivaju oni koji se smatraju slobodnim misliocima, osobama koje imaju vlastito mišljenje, koje se često sukobljava s etabliranim ili znanstvenim stavovima te zagovara ili čvrsto zastupa teorije zavjera.

"Do mnogih naprosto nismo doprli našom kampanjom cijepljenja", zaključio je SPD-ov Lauterbach svoju kritiku Spahnovih odluka za necijepljene.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali