NEVJEROJATNA SNIMKA / Pogledajte kako je ukrajinski vojni zrakoplov oborio ruski projektil: 'Moskva udvostručuje i utrostručuje agresiju!'

Image
Foto: Twitter/Screenshot

Sjedinjene Države su na Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda zatražile istragu o navodima da Rusija koristi iranske bespilotne letjelice

22.10.2022.
9:14
Twitter/Screenshot
Play logo

Ukrajinski domoljub i savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko podijelio je nevjerojatnu snimku kako ukrajinski vojni zrakoplov obara ruski projektil iznad regije Odesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD pozvao UN da istraži korištenje iranskih dronova

Sjedinjene Države su na Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda zatražile istragu o navodima da Rusija koristi iranske bespilotne letjelice u ratu protiv Ukrajine. „UN mora istražiti bilo kakvo kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti UN-a i ne smijemo dopustiti Rusiji ili drugima da ometaju ili prijete UN-u da izvršava svoje dužnosti koje su mu povjerene”, rekao je američki ambasador pri UN-u Jeffrey DeLaurentis na sastanku Vijeća sigurnosti.

Velika Britanija, Francuska i Njemačka ranije su UN-u pismeno uputile slične zahtjeve. Veleposlanik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja je u međuvremenu ovo opisao kao „nečuvenu situaciju” na sastanku Vijeća sigurnosti, ponovno odbacio tvrdnje da se iranske bespilotne letjelice koriste u ratu protiv Ukrajine i upozorio UN da ne započinje istragu.

Dođe li do istrage, Rusija će morati razmotriti svoju suradnju s UN-om, rekao je Nebenzja, ponavljajući sličnu izjavu njegovog zamjenika Dmitrija Poljanskija od prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEMAŠ NOGU? TRČI U PJEŠADIJU! /

Putin pozvao u rat pokojnike, žene, djecu, a i ova dvojica invalida su pozvani: 'Hoće li me gurati u kolicima?'

Image
NEMAŠ NOGU? TRČI U PJEŠADIJU! /

Putin pozvao u rat pokojnike, žene, djecu, a i ova dvojica invalida su pozvani: 'Hoće li me gurati u kolicima?'

'Ne vidimo dokaze zainteresiranosti Rusije za okončanje agresije'

SAD će razmotriti sva sredstva za unaprjeđenje diplomacije s Rusijom ako primijete otvaranje, ali Moskva trenutno ne pokazuje znake spremnosti da se uključi u značajne razgovore, rekao je u petak američki državni tajnik Antony Blinken. "Svi ukazuje na to da se predsjednik Putin nije voljan uključiti u smislenu diplomaciju, već nastavlja gurati u suprotnom smjeru", rekao je Blinken na konferenciji za novinare sa svojom francuskom kolegicom Catherine Colonna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmatramo i razmotrit ćemo sva sredstva za unapređenje diplomacije ako vidimo mogućnost da je unaprijedimo na bilo koji način, naravno da ćemo to uvijek gledati", rekao je Blinken, ali i dodao da Moskva umjesto toga "udvostručuje i utrostručuje" svoju agresiju.

Play logo

Rusija je ovog tjedna pojačala svoje napade raketama i bespilotnim letjelicama na ukrajinsku energetsku i vodovodnu infrastrukturu. Ranije ovog mjeseca, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u intervjuu da je Rusija voljna surađivati ​​sa SAD-om ili Turskom o načinima okončanja rata, koji je sada u osmom mjesecu, ali još nije dobila nikakav ozbiljan prijedlog za pregovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s ratom u Ukrajini možete pratiti iz minute u minutu OVDJE.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo