Play ponuda

Na aerodromu u Chicagu zadržali 18 ljudskih glava

shimmer fallback

Vijest da je u međunarodnoj zračnoj luci O'Hare u Chicagu pronađena pošiljka s 18 ljudskih glava uzbunila je novinare u SAD-u.

16.1.2013.
9:43
Play ponuda

Naime, glave su bile korištene za medicinska istraživanja u Rimu, a kad su znanstvenici obavili što su trebali, poslali su ih natrag u Illinois kako bi bile kremirane. Informacija da se glave nalaze u zračnoj luci došla je do novinara jer je došlo do problema s papirologijom, pa su glave bile tamo od sredine prosinca.

"Samo prošlog tjedna smo poslali osam glava u Rush University Medical Center za jedan oftamološki program", objasnio je za AP Paul Dudek, direktor Anatomical Gift Associationa u Illinoisu, organizacije koja opskrbljuje medicinske škole tijelima i dijelovima tijela. Glave se, primjerice, koriste za istraživanja i obuku u stomatologiji, oftamologiji, neurologiji, a koriste se i za obučavanje plastičnih kirurga.

Dudek je objasnio da su takve pošiljke uobičajena stvar - njegova organizacija šalje oko 450 tijela svake godine. Većinu tijela dobiju dobrovoljnim pristankom ljudi koji žele da se njihova tijela koriste za medicinska istraživanja, a manji dio dođe do njih jer obitelji pokojnika ne mogu platiti sprovod.

Play ponuda
Play ponuda