'BIO JE JAKO NASILAN, JEDVA SAM SE SPASILA': / Bivša supruga otkrila jezive detalje o krvniku iz Orlanda

Image

Napadača, koji je u gay klubu u Orlandu ubio 50 ljudi, dva je puta provjeravao njegov poslodavac i nije našao ništa sumnjivo, objavila je tvrtka u ponedjeljak.

13.6.2016.
8:14
AFP, HANDOUT

Zaštitarska tvrtka G4S priopćila je da je Omar Mateen, američki državljanin i sin imigranata iz Afganistana, za njih radio od 2007.

"Mateen je sigurnosno provjeren kada je došao u kompaniju 2007. i provjera nije upućivala na ništa sumnjivo", rekla je glasnogovornica tvrtke. "Provjera je ponovljena 2013. s istim rezultatom", dodala je.

shimmer fallback
shimmer fallback

FBI zatvorio istragu

G4S je 2013. dobio informaciju da je Mateena istraživao i FBI, ali je istraga zatvorena, istaknula je. Tvrtka nije imala nikakvih saznanja o vezama Mateena i terorističkih aktivnosti, kao ni o tome je li FBI provodio nove istrage, rekla je glasnogovornica.

Nasilje u braku

Bivša Mateenova supruga izjavila je da je Mateen bio emotivno i mentalno nestabilan i imao nasilnu narav.

Sitora Yusufy (29) rekla je da su je članovi obitelji "spasili" od bivšeg supruga nakon četveromjesečnog burnog braka koji je završio razvodom.

Prema policiji u Orlandu, Mateen (29) djelovao je sam i ustrijeljen je u pucnjavi s policajcima.

Veza s ISIS-om?

Navodno je prisegnuo na vjernost skupini Islamskoj državi tijekom poziva broja hitne službe, prenose CNN i NBC. AMAQ, novinska agencija povezana s džihadistima IS-a, također tvrdi da je ubojica "borac IS-a". Uz 50 mrtvih, u pokolju je i 53 ranjenih, izvijestile su vlasti koje su pozvale na darivanje krvi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno