Ludi noćni život Beograda odlazi u prošlost?

Ludi noćni provodi u Beogradu, po kojima je taj grad bio poznat u cijeloj regiji, uskoro bi mogli postati stvar prošlosti.

4.2.2011.
12:40

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je skraćivanje radnog vremena kafića u stambenim zgradama u Beogradu. Tako će oni uskoro smjeti raditi samo do ponoći, a petkom i subotom do 1 sat iza ponoći. Glazba će se gasiti već u 22 sata.

U svoju obranu Đilas je naveo kako je njegov posao osigurati normalan život sugrađanima te istovremeno omogućiti da se s razvojem grada razvija i njegova ponuda i ugostiteljske usluge.

Ekipe zadužene za uvođenje komunalnog reda u gradu pokušat će utišati zvukove koji prelaze dozvoljenih 55 decibela.

Željko Ožegović, član Gradskog vijeća, rekao je za B92 da je najveći problem što zakon uopće dopušta da se noćni klubovi otvaraju u zgradama.

Vlasnici kafića koji se nalaze u stambenim objektima nemaju ništa protiv da radno vrijeme lokala bude ograničeno do ponoći, ali ne vide nikakav smisao u odluci da poslije 22 sata ne mogu puštati glazbu. Oni smatraju da će ovo dovesti do pada broja gostiju, a narušit će i imidž Beograda kao destinacije s najboljim noćnim životom.

Vlasnici kafića upozoravaju da je ova odluka nelogična i zato jer svi žele promovirati Beograd kao turističku destinaciju s uzbudljivim noćnim životom.

"Nedavno sam boravio u Budimpešti i bio sam zapanjen da grad čak i vikendom potpuno utihne nakon 21 sat. Nema ni ljudi na ulicama. Želimo li Beograd pretvoriti u tako nešto?", zapitao se menadžer Kontra baraMilan Jovanović.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali