Play ponuda

Liječnici zarađivali na djeci oboljeloj od raka

shimmer fallback

Propisati jaču i veću dozu lijeka samo kako bi si prisvojili što više novca- to je optužba pod kojom je privedeno nekoliko liječnika i vodećih ljudi farmaceutskih tvrtki u Beogradu.

1.7.2010.
20:10
Play ponuda

Direktor Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu Nenad Borojević, njegov zamjenik Zoran Tomašević, načelnik pedijatrije Zoran Bekić i načelnica ljekarne te bolnice Ivana Popović uhićeni su u srijedu pod sumnjom da su od trgovaca citostaticima uzeli mito od najmanje 150.000 eura.

Liječnici su osumnjičeni da su pacijentima, čak i djeci oboljeloj od raka, propisivali jače i veće doze lijekova samo da bi uzeli veći mito!

U policijskoj akciji Kraba, dolijali su i direktor Roša Srbija Vojislav Petrović, direktor Farma Svisa Andrej Soretić i menadžer firme Astra Zeneka Predrag Marinković. Svi oni su u pritvoru, a srbijanski mediji prenose kako bi uhićenja moglo biti još, te da Kraba nije privedena kraju.

"Uhićeni su osumnjičeni da su pacijentima propisivali više lijekova nego što im je bilo potrebno, kako bi potrošnja citostatika bila veća i kako bi oni dobili više novca. Oni su prilikom nabavke lijekova za potrebe Instituta tražili i dobivali novac od predstavnika farmaceutskih kuća koje su lijekove distribuirale da bi favorizirale njihovu prodaju", pojasnio je srbijanski ministar policije Ivica Dačić za Press.

MUP Srbije kasnije je priopćio kako je uhićeni sedmerac osumnjičen i za zločinačko udruživanje u sklopu kojeg su od ožujka 2007. do kraja 2009. počinili više kaznenih djela davanja i primanja mita u iznosu od 150.000 eura.

Play ponuda
Play ponuda