Kaos u Kini / Kiša, snijeg i led blokirali promet u Kini. Čovjek 3 dana zaglavio u autu

Pokrajine Hunan i Hubei podnijele su najveći teret lošeg vremena koje se pogoršalo tijekom vikenda, zbog čega je usporen promet na autocesti i otkazane stotine vlakova. Prekidi putovanja podudaraju se s najvećom masovnom migracijom u svijetu jer milijuni hrle kući vidjeti svoje obitelji za kinesku Novu godinu

6.2.2024.
9:55
VOYO logo

Ledena kiša, snijeg i led otežavaju promet u središnjoj i istočnoj Kini dok milijuni ljudi putuju kući uoči praznika Proljetnog festivala, po hladnom vremenu koje je proteklog tjedna zahvatilo dijelove zemlje i u kojemu su poginule najmanje dvije osobe.

Jedna osoba u Hubeiju i druga iz južne pokrajine Hunan poginule su kada su se nadstrešnice na poljoprivrednim tržnicama srušile pod velikim snijegom, prema izvješću državnih medija. Pokrajine Hunan i Hubei podnijele su najveći teret lošeg vremena koje se pogoršalo tijekom vikenda, zbog čega je usporen promet na autocesti i otkazane stotine vlakova. Prekidi putovanja podudaraju se s najvećom masovnom migracijom u svijetu jer milijuni hrle kući vidjeti svoje obitelji za kinesku Novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Videosnimke na kineskim društvenim mrežama ovih dana prikazuju ljude zaglavljene u vlakovima i zarobljene u automobilima na snježnim autocestama u nekoliko gradova, uključujući Jingzhou. Jedan je vozač bio zarobljen u automobilu tri dana, izvijestio je u ponedjeljak poslovni list Yicai, a putnici koji su išli u Wuhan zapeli su u vlaku nakon što je prekinuto napajanje strujom na niskim temperaturama, pokazali su videozapisi na društvenim mrežama.

Image
izbori na tajvanu /

Kina upozorila Amerikance: 'Ne miješajte se u to, vaše izjave su nepromišljene'

Image
izbori na tajvanu /

Kina upozorila Amerikance: 'Ne miješajte se u to, vaše izjave su nepromišljene'

Stotine su vlakova odgođene ili obustavljene, a gomile putnika zaglavljene su na željezničkim postajama u Wuhanu, javljaju lokalni mediji. Fotografije kineske meteorološke uprave pokazuju savijena i slomljena stabla po cestama u Hunanu, oborena ledenom kišom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti u Hubeiju priopćile su da namjeravaju očistiti tunele i mostove, gdje je debeli led izazvao zagušenja prometa. Pokrajina je naložila stotinama naplatnih postaja na autocestama da poduzmu mjere kontrole prometa, uključujući besplatno propuštanje vozila. Kineski središnji meteorološki opservatorij predviđa više kiše, snijega i hladnoće na jugu u prvoj polovici ovog tjedna, ali je rekao da će se uvjeti poboljšati od četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo