KINESKINJA JE OPTUŽENA ZA SEDAM UBOJSTAVA: / Bježala 20 godina od policije: 'Ispričavam se obiteljima žrtava. I ja sam bila žrtva'

Nakon što je Fa uhićen, Lao je uz pomoć više saveznika bila u bijegu diljem zemlje.

23.12.2020.
16:42
Foto: Screenshot / YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Kini je počelo suđenje ženi optuženoj za sedam ubojstava koja je provela više od 20 godina u bijegu, javlja CNN. Lao Rongzhi (46) pojavila se ovog ponedjeljka na sudu te se ispričala obitelji “žrtava”. Rekla je kako je i ona sama bila “žrtva” svog dečka, osuđenog ubojice Fa Ziyinga, koji ju je prisilio da mu pomogne.

Fa je uhićen u srpnju 1999. godine te je osuđen za sedam ubojstava i pogubljen u prosincu iste godine.

“Njih dvoje su se urotili i imali su jasnu podjelu rada. Zajedno su počinili razbojstva, otmicu i ubojstva s namjerom u Nanchangu, Wenzhouu, Changzhouu i Hefeiju”, stoji u optužnici.

Zlostavljao ju je dok su bili u vezi

Lao je na sudu rekla kako su Faove metode bile “vrlo okrutne”. Dodala je kako ju je psihički i fizički zlostavljao dok je bila u vezi s njim te da je dva puta pobacila. Lao i Fa su u vezi bili od 1996. do 1999. godine.

Nakon što je Fa uhićen, Lao je uz pomoć više saveznika bila u bijegu diljem zemlje. Skrivala se u nekoliko gradova gdje je živjela od povremenih poslova poput konobarenja. Obavila je i kiruršku operaciju kako bi izbjegla uhićenje.

Optužena za pljačku, otmicu i ubojstva

Kada je u studenom prošle godine bila u trgovačkom centru u gradu Xiamenu, policija je uhitila te optužila za pljačku, otmicu i ubojstva. U ponedjeljak je na sudu rekla kako je sve ovo vrijeme “živjela u mraku” te dodala kako nakon 20 godina napokon ponovo može mirno spavati jer ne živi u strahu od toga da će biti uhićena.

Zhu Dahong, žena jedne od žrtava, rekla je kako je teško prihvatiti takvu ispriku. “Patnja koju smo proživjeli posljednja dva desetljeća ne može se izbrisati jednom isprikom”, rekla je Dahong.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali