Play ponuda

KAKAV ČOVJEK MORAŠ BITI? Bolničar odbio pomoći beskućnici, dobio otkaz i šefovima u bolnici poručio: / 'J**ite se'

Image

Umjesto da joj pomogne, bolničar je samo izvirio kroz prozor vozila pa nazvao policiju i odvezao se

27.9.2019.
9:50
Play ponuda

Bolničar Nicholas Stock (41) iz Velike Britanije osuđen je zbog odbijanja pomoći ženi koja je umrla od zatajenja srca, piše Mirror. Presuda kaže da je bolničar s hitne pomoći u South Western Ambulanceu (SWAST) pokazao "pristranost, nedostatak brige, nedostatak poniznosti, nedostatak suosjećanja i alarmantan stupanj svjesnosti". Što se dogodilo? Stock je poslan kao bolničar hitne pomoći na crkveni parking u Wiltshireu nakon što je žena operaterima preko telefona rekla da se predozirala.

Umjesto da joj pomogne, bolničar je samo izvirio kroz prozor vozila pa nazvao policiju i odvezao se. Žena je u automobilu umrla od zatajenja srca prije dolaska policije. Bolničar je vrlo brzo dobio otkaz nakon što ga je disciplinsko vijeće osudilo zbog ozbiljnog kršenja zakona. Na saslušanju je rečeno da Stock namjerno nije htio pomoći pacijentici, a policajcima koji su istraživali ovaj tragični događaj iz 2018., rekao je da nije htio ući u automobil. Komentirao je da je bilo "odvratno i prljavo, a da je automobil bio pun plastičnih vrećica kao kod beskućnika, a automobil je mirisao na alkohol".

Tužiteljica Gill Madden rekla je da Stock nije proveo učinkovite mjere zaštite za pacijenticu te ju je samo ostavio u automobilu, delegirajući odgovornost policiji jer je napustio mjesto dolaska. Međutim, Stock kaže da je žena odbila pomoć i rekla mu da ode. Između ostalog, Stock je svojim šefovima rekao "j**ite se". Na najnovijoj raspravi Stock nije bio prisutan i odbio je komentirati presudu.

Image
LIJEČNIK NA HITNOJ ODBIO PREGLEDATI BEBU: /

'Sramite se. Daleko ste vi od doktora, nadasve čovjeka!'

Image
LIJEČNIK NA HITNOJ ODBIO PREGLEDATI BEBU: /

'Sramite se. Daleko ste vi od doktora, nadasve čovjeka!'

Play ponuda
Play ponuda