ORGANIZIRANA MAFIJA / Je li Danka oteta i prodana? Stručnjaci sigurni u jedno: 'Ako je, ključna je jedna stvar'

Image
Foto: Screenshot/Facebook/MUP RS
Image
Foto: Screenshot/Facebook/MUP RS

Policija intenzivno provodi istragu oko pronalaska Danke Ilić koja ide u više pravaca

2.4.2024.
10:48
Screenshot/Facebook/MUP RS
VOYO logo

Potraga za Dankom Ilić iz Srbije traje već osam dana. Policija intenzivno provodi istragu koja ide u više pravaca. Čeka se i odgovor je li na snimci koja je nastala u Beču, a na kojoj se vidi dijete slične dobi kao Danka u pratnji dvije Rumunjke, stvarno nestala djevojčica. Policija u Austriji provodi istragu, ali za sada ne otkrivaju detalje.

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član Svjetske asocijacije šefova policije, kaže za Kurir da postoji nekoliko opcija ako je u pitanju otmica i prodaja djeteta. "Postoji nekoliko opcija kako bi dijete moglo biti izvedeno iz zemlje. Otmičari su po unaprijed dogovorenom planu, uz pomoć ranije osiguranih lažnih dokumenata djeteta i već razrađenim shemama, preko kojih migranti prelaze granicu, odveli dijete u drugu zemlju", kaže Nicović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rute koje prolaze migranti su provjerene sheme s pomoću kojih oni prelaze granicu, a nije isključeno da je tom nekom shemom izvedena djevojčica. Imaju svoje ljude koji im pomažu i detaljno planiraju svaki korak prije nego što napuste zemlju, a potom i tijekom akcije izlaska", dodaje.

Image
MISTERIJ TRAJE /

Ubojstvo ili otmica? Stručnjaci sumnjaju na dva scenarija, potraga za Dankom protegla se do Beča

Upleteno više ljudi

Kazao je i da je u sve ovo vjerojatno upleteno više ljudi. Dodao je da su u ovom trenutku roditelji ključni u pronalasku djeteta. Stručnjak za sigurnost Ratomir Antonović objasnio je za Kurir da je moguće da je dijete izvedeno iz Srbije ilegalnim putem. "Postoje dva načina da se prijeđe granica, legalno i ilegalno, a moja pretpostavka što se tiče ove djevojčice je, da je izašla iz Srbije ilegalni putem. Naime, 99 posto sam siguran da je u pitanju već unaprijed dobro organizirana otmica", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antonović kaže i da čitava logistika i organizacija kupoprodaje djeteta može dostići i iznos od nevjerojatnih milijun eura.

Razvoj događaja oko nestanka malene Danke možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Je li Danka snimljena u Beču ili je to neka druga djevojčica neopisivo nalik njoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo