SILOVITE EKSPLOZIJE

IZRAEL RAKETIRAO SIRIJSKI AERODROM: Asadova elitna Republikanska garda najavljuje odmazdu

Zapovjedništvo sirijske vojske objavilo je danas kako je Izrael ispalio rakete na glavnu vojnu zračnu luku zapadno od glavnog grada Damaska i upozorilo Tel Aviv na posljedice onoga što su nazvali “očiglednim” napadom.

Nekoliko jakih eksplozija odjeknulo je u vojnoj zračnoj luci Meza u blizini glavnog sirijskog grada Damaska, a kola hitne pomoći upućena su u to područje, javila je u petak sirijska državna televizija, a prenose agencije.

Nije bilo žrtava?

“S VREMENA NA VRIJEME”: Netanyahu potvrdio da Izrael vodi operacije u Siriji

Sirijska državna televizija objavila je priopćenje vojske prema kojemu je nekoliko raketa ispaljeno iz područja blizu jezera Tiberias u sjevernom Izraelu kratko iza ponoći te je potvrđeno da su pale u područje zračne luke, glavnog uporišta elitne Republikanske garde. Također se upozorava da će vojska poduzeti odmazdu za ovaj napad.

Sirijsko vojno zapovjedništvo i oružane snage upozorile su Izrael na posljedice ovog napada i istaknule kako će se nastaviti boriti protiv terorizma.

U priopćenju se ne navodi ima li žrtava u napadu, no navodi se da su rakete izazvale požar.

Već raketirali Hezbolah

Izrael je ranije ciljao položaje libanonske moćne skupine Hezbolah unutar Sirije, u kojoj je ova skupina, koju podupire Iran, bila izravno uključena u sukob na strani sirijske vojske. Izraelski vojni dužnosnici izrazili su zabrinutost da bi iskustvo Hezbolaha, koji je u ratu u Siriji imao značajnu ulogu i nedavno pomogao sirijskoj vojsci da ponovno preuzme kontrolu nad istočnim područjem grada Alepa, moglo bitno ojačati ovu skupinu.

Pobunjenici koji djeluju u području koje je po svemu sudeći napadnuto kažu kako je glavna ruta vojne opskrbe za Damask, koja dolazi s libanonske granice, više puta bila metom zračnih napada posljednjih godina.

Zračna luka u Damasku bila je 2013. metom zračnih udara. Tel Aviv, međutim, niti potvrđuje niti opovrgava uključenost u zračne udare unutar Sirije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr