ATENA GORI / Tisuće prosvjednika na ulicama grčke prijestolnice, izbili žestoki sukobi s policijom, procurile dramatične snimke

Image
Izvor: Twitter

Studenti sveučilišta i željeznički radnici prosvjedovali su u središtu Atene zbog nedavne željezničke nesreće, najsmrtonosnije u grčkom sjećanju

5.3.2023.
12:43
Twitter
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sukobi policije i prosvjednika izbili su u nedjelju u Ateni zbog željezničke nesreće u Grčkoj ranije ovog tjedna u kojoj je poginulo najmanje 57 ljudi.

Studenti sveučilišta i željeznički radnici prosvjedovali su u središtu Atene zbog nesreće, najsmrtonosnije u grčkom sjećanju.

Prosvjednici su palili kante za smeće i bacali molotovljeve koktele, a policija je odgovorila suzavcem i šok granatama u središtu grčke prijestolnice, zabilježili su novinari AFP-a.

Prema podacima policije oko 7500 ljudi okupilo se ispred parlamenta u Ateni opremljeno transparentima, odazivajući se pozivu studenata, željezničara i zaposlenika u javnom sektoru.

Ogroman bijes

Pustili su stotine crnih balona u nebo u znak sjećanja na žrtve sudara putničkog vlaka iz Atene za Solun i teretnog vlaka u utorak navečer.

"Osjećamo ogroman bijes", rekao je za AFP sindikalac Mihalis Hasiotis koji se pridružio povorci.

"Pohlepa i nepostojanje mjera za zaštitu putnika doveli su do najveće željezničke tragedije u našoj zemlji".

Nakon nesreće upozorava se na dotrajalost željezničke mreže, razne probleme u signalno-sigurnosnom sustavu na željeznici, a upravitelj kolodvora Larise, grada najbližeg nesreći, priznao je svoju odgovornost.

"U ovoj zemlji ništa ne ide dobro... Koga oni zavaravaju?", rekao je Nikos Cikalakis, predsjednik sindikata željezničara.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču