Islamska zajednica traži 100 milijuna eura odštete

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije je osudio objavljivanje fotomontaže u dnevnom listu Blic s likom glavnog muftije Muamer ef.

21.6.2010.
14:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

''Ovim činom javnosti se šalje jasna poruka o pokrštavanju muslimana, gdje nije pošteđen ni najviši vjerski autoritet. Vrijeđajući najdublje vjerske osjećaje muslimana i ne prezajući od skrnavljenja i samih vjerskih simbola, muslimanima se šalje poruka da njihove duhovne vrijednosti ne uživaju zaštitu zakona i sistema države'', navodi se u priopćenju Mešihata, piše Novi list.

Istovremeno se od srbijanskog tužiteljstva traži hitno pokretanje postupka utvrđivanja kaznene odgovornosti glavnog i odgovornog urednika dnevnika Blic.

''Ukoliko nadležni državni organi ne poduzmu potrebne mjere kaznene odgovornosti, ovo ponašanje ćemo smatrati politikom službenih vlasti''.

Od uredništva i vlasnika Blica Mušihat traži ispriku uz 'simboličnu' nadoknadu od sto milijuna eura, a u protivnom, suočit će se sa kaznenom prijavom i parničnim postupkom pred nadležnim sudom. U tom slučaju Mešihat će pozvati sve građane, a posebno muslimane, na bojkot distribucije i kupovine lista Blic.

Glavni i odgovorni urednik ovog beogradskog dnevnika Veselin Simonović izjavio je da Blic ne želi nikoga vrijeđati poštujući pravo svakog na izražavanje vjere.

Uredništvo tog lista objavilo je ispriku i žaljenje zbog neprimjerene fotomontaže a dalje se, pored ostalog, navodi da je ona bila nepotrebna i nepromišljena i ne predstavlja poziv muslimanima na pokrštavanje.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali