IRSKA SE POLAKO VRAĆA U ŽIVOT, ALI SITUACIJA JE DALEKO OD SAVRŠENE: / Javljaju nam se Hrvati iz Dublina: 'Ovako danas izgledaju trgovine'

Vlasti upozoravaju i da bi topljenje snijega moglo izazvati curenje, moglo bi doći do rušenja oluka, a postoji i mogućnost padanja snijega s krovova pa je potreban oprez.

3.3.2018.
20:29
Net.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvati iz Dublina nam javljaju kakvo je danas stanje u tom gradu, nakon što je oluja Emma paralizirala Irsku. Izvanredna situacija traje već nekoliko dana, a police u trgovinama su i dalje prazne. Teško je doći do osnovnih potrepština, javljaju nam čitatelji iz Dublina.

Primjerice, u jednom lokalnom Tescu, situacija je danas ovakva:

Opustošene police

Sredinom tjedna bilo je izdano crveno upozorenje prema kojem se građane moli da ostanu u svojim domovima. Škole i fakulteti nisu radili, a nisu vozili ni autobusi ni vlakovi ni tramvaji, a Ryanair i Aer Lingus otkazali su sve letove iz Irske koji su bili planirani. Čitatelji iz Irske javljali su nam kako su još prije nekoliko dana počela pustošenja polica te da se danas u mnogim trgovinama ne može kupiti ni kruh, ni mlijeko, ni krumpir, kao ni mnogi drugi proizvodi. Gdje to bude moguće, škole će se opet otvoriti u ponedjeljak, danas je priopćila vlada nakon što se snijeg kojeg je donijela oluja Emma počeo topiti.

Ponovno otvaranje zračnih luka i javnog prijevoza

Ponovno su se otvorile i zračne luke, a rade i neke službe javnog prijevoza. Ipak, još postoji strah od velikih poplava koje bi mogle uslijediti nakon topljenja snijega i porasta temperatura, javlja Irish Times. Vlasti upozoravaju da ne treba utonuti u lažni osjećaj sigurnosti iako se situacija sada popravlja. Vlada kontaktira s proizvođačima hrane kako bi osigurali popunjavanje polica u trgovinama nakon nestašice nekih proizvoda. Jučer je oko 30.000 ljudi ostalo bez struje, no njih 10.000 je od tada opet dobilo struju. Očekuje se da će ona biti opet priključena u preostalim domovima u idućih 36 sati.

Strah od poplava

Vlasti upozoravaju i da bi topljenje snijega moglo izazvati curenje, moglo bi doći do rušenja oluka, a postoji i mogućnost padanja snijega s krovova pa je potreban oprez. Kako se očekuje porast razine vode, vlasti upozoravaju stanovništvo da se drže podalje od obale i rijeka. Škole bi se trebale ponovno otvoriti u ponedjeljak, no tu će odluku donijeti svaka škola posebno, ovisno o okolnostima u mjestu u kojem se nalazi. Crveno upozorenje je ukinuto i sada je na snazi ono narančastp na Munster, Leinster, Cavan i Monaghan, javlja Irish Times.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali