GLUPAV POKUŠAJ PREVARE: / Tvrdili da su se na odmoru u Španjolskoj otrovali hranom, a u komentarima hvalili hotel i odmor kao najbolji ikada

Image
Foto: Youtube/Screenshot

Otkrivena prijevara turista koji su tvrdili da su se otrovali hranom tijekom odmora u Benidormu u Španjolskoj

4.11.2018.
8:08
Youtube/Screenshot
Play logo

Četvero turista iz Liverpoola, koji su tvrdili da su se otrovali hranom tijekom odmora u Benidormu u Španjolskoj, uhvaćeno je u laži nakon što su otkriveni Facebook postovi u kojima su pohvalili hotel te napisali da im je to bio "najbolji odmor ikada", izvještava Mirror.

Michael Jameson, Jane Weir, Claire Elizabeth Weir and Janet Louise Weir završili su na sudu nakon što su izmislili lažnu naknadu koja bi turoperatora Jet2 koštala 45,000 funti. Odvjetnici su otkrili komentare na internetu u kojima su hvalili "divan hotel i hranu" te opisali putaovanje kao "najbolji odmor ikada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Optuženici, zajedno s četvero djece, posjetili su španjolsko odmaralište Aqua Magic Rock Gardens na putovanju sa sveobuhvatnom ponudom.

Tvrdili su da im je odmor uništen zbog trovanja hranom

Tvrdili su da im je odmor uništen kada su se razbolili za vrijeme zabave. Navodno im je bilo mučno, imali su grčeve u stomaku, proljev te su povraćali.

U njihovoj ponudi za kompenzaciju tvrdili su da je njihovo loše zdravlje bilo uzrokovano nemarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Međutim, istražitelji su pri provjeravanju njihove pritužbe otkrili mrežu laži, a ključ za razotkrivanje lažne priče bilo je otkriće Facebook posta Janet Weir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Najbolji odmor ikada

"Znači, što da kažem, kakav poklon za rođendan. Upravo sam se vratila iz Benidorma, najbolji odmor ikada. Divan hotel i sjajno društvo. Nisam se željela vratiti kući. Hvala još jednom mojim divnim kćerkama i obiteljima za najbolje vrijeme ikada. Sve vas volim", napisala je 63-godišnjakinja na Faceooku isti mjesec kada su tvrdili da im je odmor pokvaren trovanjem hranom.

Njezine kćerke, 38-godišnja Jane i 35-godišnja Claire komentirale su post: "Svidjela mi se svaka minuta" i "Da sam barem sada tamo mama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Kada je post objavljen, prema medicinskim izvješćima koja su priložena uz prigovor, navodno su patili od proljeva, bola u stomaku i grčeva.

Naručili alkohol na dan kad su navodno bili bolesni

Slike i postovi na društvenim medijima razotkrili su da je i 43-godišnji Jameson koji je živio s Claire kako je uživao u danu u kriket klubu, iako je prema izvješću patio od istih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Još jedan dio dokaza da su lagali je snimka iz hotela s 4 zvjezdice s temom safarija, gdje su optuženi naručili pivo, votku, džin i amaretto u vrijeme kada su navodno bili bolesni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Četvero optuženika prebacili su krivnju za sve na savjete svojih prethodnih odvjetnika, no ipak su se na sudu izjasnili krivima.

Borba protiv lažnih pritužbi

Osuđeni su na tri mjeseca zatvora, svatko te suspendirani na dvije godine i novčano kažnjeni sa 750 funti svatko.

Izvršni direktor Jet2.com i Jet2holidays, Steve Heapy rekao je da su se trudili riješiti problem s lažnim tvrdnjama o bolesti kako se turisti ne bi izlagali rizicima s takvim nepoštenim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Već neko vrijeme smo upozoravali da lažne tvrdnje mogu dovesti do ozbiljnih posljedica, a ovo rješenje pokazuje koliko ozbiljne mogu biti", rekao Heapy te neadodao da će istraživati sve nepoštene i nelegitimne tvrdnje, a sudovi bez ustezanja kažnjavati sve koji se upuste u takve prijevare.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo