FORBESOVA LISTA: / Putin je najmoćniji čovjek na svijetu, sankcije ga nisu nimalo oslabile

Image
Foto: AFP, MAXIM MARMUR

Ruski predsjednik Vladimir Putin najmoćniji je čovjek na svijetu već treću godinu zaredom, objavio je časopis Forbes u srijedu, prenose agencije.

4.11.2015.
21:19
AFP, MAXIM MARMUR
Play logo

Putina slijedi njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je napredovala tri mjesta, a na trećoj poziciji je američki predsjednik Barack Obama koji je pao za jedno mjesto. Na četvrtom je mjestu Forbesove liste za 2015. godinu papa Franjo, a peti je kineski predsjednik Xi Jinping.

Kako je pojasnio Forbes, Putin je jedna od rijetkih osoba na svijetu koja si može "dopustiti da radi što god poželi". Međunarodne sankcije određene njegovoj zemlji pogodile su rubalj i povukle Rusiju u recesiju, a da njega nisu nimalo oslabile, nastavlja časopis podsjećajući da je Putinova popularnost u Rusiji rekordno visoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI PUTINOV PLAN: /

Izbacuje američki dolar iz unutarnje trgovine naftom

Image
NOVI PUTINOV PLAN: /

Izbacuje američki dolar iz unutarnje trgovine naftom

Trump prvi put na popisu

Play logo

Na popisu od 73 najmoćnije osobe na svijetu ove je godine najmlađi 31-godišnji osnivač Facebooka Mark Zuckerberg koji se nalazi na 19. mjestu. Na popisu je po prvi puta i kandidat na republikanskim predizborima za predsjednika SAD-a Donald Trump koji je na 72. mjestu.

Čelnik džihadističke skupine Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi pao je za tri mjesta na popisu i nalazi se na 57. mjestu.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo