Slovenka Gabriela Hotko je prije tri godine kupila Alpsko mlijeko Ljubljanske mljekare kako bi napravila Čokolino.
Mlijeko je ulila u posudu, te ga stavila na štednjak kuhati. U jednom trenutku došlo je do eksplozije, a Gabriela je pomislila kako se radi o plinskoj boci. Tada je pogledala na strop i vidjela je kako je sve bijelo te je shvatila da se radi o mlijeku. Prvotni šok je prošao i počela je navirati bol.
Kipuće mlijeko teško joj je opeklo lice i grudi, no nakon terapija uspjela je proći bez težih posljedica. Kako je mlijeko kupila u Mercatoru odlučila je tužiti njih i proizvođača - Ljubljansku mljekaru. Tražila je odštetu od 30 tisuća eura no spor je izgubila.
Gabriela se odlučila žaliti na presudu i nastaviti borbu. Za slovenski POP TV je dodala da na ambalaži piše da mlijeko, ukoliko se kuha, treba miješati. No nezadovoljna je jer to upozorenje nije dovoljno jasno istaknuto, te nigdje ne piše da je moguća eksplozija.
Pojedini mediji javljaju kako prilikom zagrijavanja mlijeka dolazi do stvaranja opne na površini zbog čega se zadržava para, te je to navodno jedan od mogućih uzroka eksplozije.
Vezani članak:
arti-201012080045006