OGLAS

MUČAN ZLOČIN / Šveđanka (15) optužila taksista za silovanje pa ga njena braća ga objesila. Najstariji osuđen na doživotni zatvor

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Najstariji brat, koji je u trenutku ubojstva imao 18 godina, osuđen je na doživotnu robiju. Ostalih četvero, svi maloljetnici u vrijeme događaja, osuđeni su na između tri i četiri godine u ustanovi za mlade prijestupnike

1.12.2023.
8:08
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Četiri brata tinejdžera i 15-godišnja djevojka osuđeni su na švedskom sudu za ubojstvo muškarca kojeg je djevojka optužila za silovanje. Taksist je u ožujku pronađen obješen u prirodnom rezervatu u središnjoj Švedskoj u ožujku, javlja BBC.

Sud u Uppsali utvrdio je da je zbog ranijih optužbi u vezi s djevojkom ondje namamljen obećanjem seksualnih usluga. Tada su ga svladali i njegovo tijelo je pronađeno tek tjedan dana kasnije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstariji brat, koji je u trenutku ubojstva imao 18 godina, dobio doživotnu robiju. Ostalih četvoro, svi maloljetnici u vrijeme događaja, osuđeni su na između tri i četiri godine u ustanovi za mlade prijestupnike.

Tri starija brata proglašena su krivima za ubojstvo. No, za djevojku i njezina dečka, koji su imali 15 godina kada se ubojstvo dogodilo, utvrđeno je da nisu bili na mjestu događaja te su osuđeni za pomaganje i poticanje na ubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijelo taksista pronađeno je obješeno o stablo. Sud je zaključio da su njegove ubojice pokušale maskirati smrt kao samoubojstvo. Iako je svih pet tinejdžera zanijekalo umiješanost, sud ih je osudio na temelju posrednih dokaza koje su iznijeli tužitelji.

Image
MUČAN ZLOČIN U ŠVEDSKOJ /

Taksist silovao djevojku, a onda su ga njezina braća htjela 'naučiti pameti'. Pronađen je mrtav u polju

Image
MUČAN ZLOČIN U ŠVEDSKOJ /

Taksist silovao djevojku, a onda su ga njezina braća htjela 'naučiti pameti'. Pronađen je mrtav u polju

Dokaze, uključujući poruke između tinejdžera, tužiteljstvo je predstavilo kao dokaz zavjere za ubojstvo. Četiri dana prije nego što je taksist nestao, djevojka je napisala prijatelju: "Moja braća idu u susret s mojim silovateljem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od braće je napisao: "Trebali bismo odraditi petak [dan ubojstva]", na što je drugi brat odgovorio: "OK." Nakon ubojstva, jedan od braće je putem mobitela žrtve prebacio novac s njegovog bankovnog računa.

Djevojka je negirala da je znala da su braća namjeravala ubiti muškarca, rekavši da je samo mislila da će ga pretući. Ali Lars Holmgard, predsjednik Okružnog suda u Uppsali, presudio je da su braća planirala ubojstvo čovjeka barem od trenutka kada su kupili uže koje je pronađeno na mjestu gdje je umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan je morao biti da [žrtva] bude obješena o uže, po našem mišljenju", zaključio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Od Švedske preko Njemačke do Italije: Na antimigrantskom valu jača ekstremna desnica. Hoće li tako biti i u Hrvatskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara